Pohorski lonac

Sastojci

  • ječam
  • grah
  • svinjetina
  • govedina
  • dimljen svinjeći vrat
  • luk
  • češnjak
  • žuta mrkva
  • crvena mrkva
  • glavica kupusa
  • sušeni mažuran
  • lovorov list
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • jabučni ocat
  • ocat

Priprema

  • 1. Odvojeno skuhamo ječam i grah.
  • 2.U loncu na maslinovu ulju popržimo luk i dodamo prvo na komade narezanu (kao za gulaš) svinjetinu, a potom govedinu.
  • 3.Dodamo nasjeckano povrće: poriluk, češnjak, začinimo sušenim mažuranom, dodamo mrkvu, na sitno narezan kupus i sve zalijemo vodom.
  • 4.Dodamo još na trakice narezan dimljeni svinjeći vrat.
  • 5.U lonac ubacimo sušeni lovorov list.
  • 6. Kad su ječam i grah gotovi, dodamo ih ostalim sastojcima u loncu.
  • 7.Ulijemo malo jabučnog octa, ubacimo svježeg peršina i pustimo da jelo prokuha.

Povezani recepti

Vidi sve