Pohorski lonac

Sastojci
- ječam
- grah
- svinjetina
- govedina
- dimljen svinjeći vrat
- luk
- češnjak
- žuta mrkva
- crvena mrkva
- glavica kupusa
- sušeni mažuran
- lovorov list
- svježi peršin
- maslinovo ulje
- jabučni ocat
- ocat
Priprema
- 1. Odvojeno skuhamo ječam i grah.
- 2.U loncu na maslinovu ulju popržimo luk i dodamo prvo na komade narezanu (kao za gulaš) svinjetinu, a potom govedinu.
- 3.Dodamo nasjeckano povrće: poriluk, češnjak, začinimo sušenim mažuranom, dodamo mrkvu, na sitno narezan kupus i sve zalijemo vodom.
- 4.Dodamo još na trakice narezan dimljeni svinjeći vrat.
- 5.U lonac ubacimo sušeni lovorov list.
- 6. Kad su ječam i grah gotovi, dodamo ih ostalim sastojcima u loncu.
- 7.Ulijemo malo jabučnog octa, ubacimo svježeg peršina i pustimo da jelo prokuha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère