Pohorski lonac

Sastojci
- ječam
- grah
- svinjetina
- govedina
- dimljen svinjeći vrat
- luk
- češnjak
- žuta mrkva
- crvena mrkva
- glavica kupusa
- sušeni mažuran
- lovorov list
- svježi peršin
- maslinovo ulje
- jabučni ocat
- ocat
Priprema
- 1. Odvojeno skuhamo ječam i grah.
- 2.U loncu na maslinovu ulju popržimo luk i dodamo prvo na komade narezanu (kao za gulaš) svinjetinu, a potom govedinu.
- 3.Dodamo nasjeckano povrće: poriluk, češnjak, začinimo sušenim mažuranom, dodamo mrkvu, na sitno narezan kupus i sve zalijemo vodom.
- 4.Dodamo još na trakice narezan dimljeni svinjeći vrat.
- 5.U lonac ubacimo sušeni lovorov list.
- 6. Kad su ječam i grah gotovi, dodamo ih ostalim sastojcima u loncu.
- 7.Ulijemo malo jabučnog octa, ubacimo svježeg peršina i pustimo da jelo prokuha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha