Pohorski lonac

Pohorski lonac

Opis

Odvojeno skuhamo ječam i grah. U loncu na maslinovu ulju popržimo luk i dodamo prvo na komade narezanu (kao za gulaš) svinjetinu, a potom govedinu. Dodamo nasjeckano povrće: poriluk, češnjak, začinimo sušenim mažuranom, dodamo mrkvu, na sitno narezan kupus i sve zalijemo vodom. Dodamo još na trakice narezan dimljeni svinjeći vrat. U lonac ubacimo sušeni lovorov list. Kad su ječam i grah gotovi, dodamo ih ostalim sastojcima u loncu. Ulijemo malo jabučnog octa, ubacimo svježeg peršina i pustimo da jelo prokuha.

Sastojci

Sastojci

  • ječam
  • grah
  • svinjetina
  • govedina
  • dimljen svinjeći vrat
  • luk
  • Češnjak
  • žuta i crvena mrkva
  • glavica kupusa
  • sušeni mažuran
  • lovorov list
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • jabučni ocat
  • ocat