Pohani kruh s mozzarellom
Recept iz: Katie Goarmon
Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Sastojci
- 8 kriški kruha bez korice
- 2 komada svježe mozzarelle
- bosiljak
- cvijet soli
- 2 jaja
- 50 ml vrhnja
- krušne mrvice
- ulje
Priprema
- 1. Razvaljajte kriške kruha s valjkom za tijesto.
- 2. Na jednu krišku stavite komadiće sira, bosiljak i začinite cvijetom soli. Ponovite postupak s još tri kriške.
- 3. Razmutite jaja s vrhnjem. U drugu posudu stavite krušne mrvice.
- 4. Namažite rubove kruha smjesom od jaja kako bi se lakše zalijepio. Krišku kruha sa sirom poklopite praznom kriškom kruha.
- 5. Ponovite s ostatkom kruha.
- 6. Umočite kruh u smjesu od jaja, zatim u krušne mrvice i pržite u vrućem ulju.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići