Pohani kruh s mozzarellom

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa,  iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela  –  njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.

Sastojci

  • 8 kriški kruha bez korice
  • 2 komada svježe mozzarelle
  • bosiljak
  • cvijet soli
  • 2 jaja
  • 50 ml vrhnja
  • krušne mrvice
  • ulje

Priprema

  • 1. Razvaljajte kriške kruha s valjkom za tijesto.
  • 2. Na jednu krišku stavite komadiće sira, bosiljak i začinite cvijetom soli. Ponovite postupak s još tri kriške.
  • 3. Razmutite jaja s vrhnjem. U drugu posudu stavite krušne mrvice.
  • 4. Namažite rubove kruha smjesom od jaja kako bi se lakše zalijepio. Krišku kruha sa sirom poklopite praznom kriškom kruha.
  • 5. Ponovite s ostatkom kruha.
  • 6. Umočite kruh u smjesu od jaja, zatim u krušne mrvice i pržite u vrućem ulju.

Povezani recepti

Vidi sve