Pohane srdele s mileramom i vlascem

Priprema:

Srdele prvo očistimo tj. skinemo im glavu i utrobe. Potom ih isfiletiramo zarezavši s gornje strane prema dolje. Otvorimo ih kao knjigu. Kosti ćemo sačuvati.

U stolni blender stavimo bosiljak, oguljene bademe, češnjak. Posolimo i popaprimo te dodamo maslinovo ulje.

Otvorene filete srdela napunimo s pola žličice pesta i preklopimo drugim filetom. Jednu po jednu na isti način.

Stavimo grijati ulje.

Umutimo jaja i posolimo. Srdele prvo uvaljamo u brašno pa u jaja pa u mrvice. Ponovimo u jaja i mrvice kako bi dobili double crust.

Srdele pržimo u zagrijanom ulju do zlatne boje. Izvadimo ih i stavimo ocijediti na rešetku.

Malo posolimo kosti i uvaljamo ih u oštro brašno. Prosijemo ih i popržimo u ulju dok ne ishlapi sva tekućina.

U zdjelu  u koju ćemo izvaditi kosti stavimo malo kuhinjskog papira koji će upiti višak masnoće.

U zdjelicu stavimo malo milerama. Nasjeckamo i dodamo malo vlasca. Posložimo srdele na tanjur i ukrasimo s par listića basilica. Dodamo i kosti na koje stavimo malo preostalog pesta. Izrežemo i serviramo uz srdelice i komadić limuna.

Sastojci

  • Namirnice
  • 800 g svježih srdela
  • 250 g milerama
  • 1 stručak svježeg vlasca
  • 100 g svježeg bosiljka
  • 100 g badema
  • 3 režnja češnjaka
  • 250 g krušnih mrvica
  • 3 jaja
  • 200 g oštrog brašna
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • ulje za prženje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve