Pohane srdele s mileramom i vlascem
Recept iz: David Skoko
Priprema:
Srdele prvo očistimo tj. skinemo im glavu i utrobe. Potom ih isfiletiramo zarezavši s gornje strane prema dolje. Otvorimo ih kao knjigu. Kosti ćemo sačuvati.
U stolni blender stavimo bosiljak, oguljene bademe, češnjak. Posolimo i popaprimo te dodamo maslinovo ulje.
Otvorene filete srdela napunimo s pola žličice pesta i preklopimo drugim filetom. Jednu po jednu na isti način.
Stavimo grijati ulje.
Umutimo jaja i posolimo. Srdele prvo uvaljamo u brašno pa u jaja pa u mrvice. Ponovimo u jaja i mrvice kako bi dobili double crust.
Srdele pržimo u zagrijanom ulju do zlatne boje. Izvadimo ih i stavimo ocijediti na rešetku.
Malo posolimo kosti i uvaljamo ih u oštro brašno. Prosijemo ih i popržimo u ulju dok ne ishlapi sva tekućina.
U zdjelu u koju ćemo izvaditi kosti stavimo malo kuhinjskog papira koji će upiti višak masnoće.
U zdjelicu stavimo malo milerama. Nasjeckamo i dodamo malo vlasca. Posložimo srdele na tanjur i ukrasimo s par listića basilica. Dodamo i kosti na koje stavimo malo preostalog pesta. Izrežemo i serviramo uz srdelice i komadić limuna.
Sastojci
- Namirnice
- 800 g svježih srdela
- 250 g milerama
- 1 stručak svježeg vlasca
- 100 g svježeg bosiljka
- 100 g badema
- 3 režnja češnjaka
- 250 g krušnih mrvica
- 3 jaja
- 200 g oštrog brašna
- sol i papar
- maslinovo ulje
- ulje za prženje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira