Pohana piletina padang

Pohana piletina padang

Opis

Priprema

Marinada

Naribajte limetu, prepolovite je i iscijedite sok u mlaćenicu. Dodajte sambal i đumbir u prahu. Posolite. Marinirajte zabatke najmanje 3 sata.

 

Paniranje

Istucite bjelanjak i razmrvite kukuruzne pahuljice. Malo ocijedite zabatke, uvaljajte ih u brašno, a zatim u bjelanjak i kukuruzne pahuljice. Zagrijte ulje na oko 180 ºC. Pržite zabatke oko 4 minute, tako da budu zlatnosmeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

 

Savjet: ako zabatci nisu posve kuhani, još ih pecite u pećnici zagrijanoj na 120 ºC.

 

Tropski umak od ananasa

Pomalo karamelizirajte šećer u vrućoj tavi. Dodajte zvjezdasti anis i štapić cimeta. Dodajte sok ananasa i vrhnje. Neka se prokuha, a potom dodajte sambal. Narežite ananas na kockice i dodajte u umak.

 

Posluživanje

Mladi luk narežite na kolutove i pospite po piletini. Piletinu poslužite uz tropski umak od ananasa.

Sastojci

Marinada

  • 1 limeta
  • 300 ml mlaćenice
  • 2 žlice sambala (pasta od čilija)
  • 1 žlica đumbira u prahu
  • 500 g pilećih zabataka bez kože i kosti

Za paniranje

  • 250 g brašna
  • 4 bjelanjka
  • 3 žlice suhih čili-pahuljica
  • 200 g kukuruznih pahuljica

Tropski umak od ananasa

  • 100 g šećera
  • 1 zvjezdasti anis
  • 1 štapić cimeta
  • 100 ml soka od ananasa
  • 100 ml vrhnja
  • 1 žličica sambala (pasta od čilija)
  • 200 g ananasa
  • 1 mladi luk

Dodatne potrepštine

  • ribež
  • ulje za prženje
  • kuhinjski papir

Povezani recepti