Pohana piletina padang

Priprema

Marinada

Naribajte limetu, prepolovite je i iscijedite sok u mlaćenicu. Dodajte sambal i đumbir u prahu. Posolite. Marinirajte zabatke najmanje 3 sata.

 

Paniranje

Istucite bjelanjak i razmrvite kukuruzne pahuljice. Malo ocijedite zabatke, uvaljajte ih u brašno, a zatim u bjelanjak i kukuruzne pahuljice. Zagrijte ulje na oko 180 ºC. Pržite zabatke oko 4 minute, tako da budu zlatnosmeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

 

Savjet: ako zabatci nisu posve kuhani, još ih pecite u pećnici zagrijanoj na 120 ºC.

 

Tropski umak od ananasa

Pomalo karamelizirajte šećer u vrućoj tavi. Dodajte zvjezdasti anis i štapić cimeta. Dodajte sok ananasa i vrhnje. Neka se prokuha, a potom dodajte sambal. Narežite ananas na kockice i dodajte u umak.

 

Posluživanje

Mladi luk narežite na kolutove i pospite po piletini. Piletinu poslužite uz tropski umak od ananasa.

Sastojci

  • Marinada 1 limeta 300 ml mlaćenice 2 žlice sambala (pasta od čilija) 1 žlica đumbira u prahu 500 g pilećih zabataka bez kože i kostiZa paniranje250 g brašna 4 bjelanjka 3 žlice suhih čili-pahuljica 200 g kukuruznih pahuljicaTropski umak od ananasa100 g šećera 1 zvjezdasti anis 1 štapić cimeta 100 ml soka od ananasa 100 ml vrhnja 1 žličica sambala (pasta od čilija) 200 g ananasa 1 mladi lukDodatne potrepštine ribež ulje za prženje kuhinjski papir

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve