KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Ok
advertisement
Napredno pretraživanje emisijaPretraži

Pogačice od sira

Ocjena 0/5

Prethodno zagrijte pećnicu na 220C (420F), plinsku na 7. Posipajte lim za pečenje brašnom.

Prosijte brašno, prašak za pecivo, sol, kajensku papriku i sodu bikarbonu u zdjelu i promiješajte rukama.

Utrljajte u maslac, zatim pomiješajte s ribanim sirom. U sredini napravite krater te dodajte svu mlaćenicu (ako je mlaćenica dosta gusta, možda će vam trebati 25 ml/1 fl više). Koristeći ruku ispruženu kao kandže, prođite po rubovima zdjele da pomiješate mokre i suhe sastojke. Prestanite miješati kad se sve sjedini.

Lagano pobrašnajte radnu površinu. Postavite tijesto na nju, posipajte s još brašna po vrhu i natisnite tijesto da bude visoko oko 2.5 cm (1 in). Razrežite na 14 pogačica, tako da svaka ima promjer od oko 7.5 cm (3 in). Budite oprezni da uopće ne gnječite tijesto, inače će vam pogačice biti tvrde i teške.

Rasporedite ih na lim za pečenje i pecite 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200°C (400°F), plinsku na 6 te pecite još 5 minuta ili dok pogačice ne postanu zlaćane i ne zvuče šuplje kad ih se lupne po dnu.

 

Za djecu:
da
Za vegetarijance:
da
Recept od: Rachel Allen