Pogačice od sira
Recept iz: Rachel Allen
Prethodno zagrijte pećnicu na 220C (420F), plinsku na 7. Posipajte lim za pečenje brašnom.
Prosijte brašno, prašak za pecivo, sol, kajensku papriku i sodu bikarbonu u zdjelu i promiješajte rukama.
Utrljajte u maslac, zatim pomiješajte s ribanim sirom. U sredini napravite krater te dodajte svu mlaćenicu (ako je mlaćenica dosta gusta, možda će vam trebati 25 ml/1 fl više). Koristeći ruku ispruženu kao kandže, prođite po rubovima zdjele da pomiješate mokre i suhe sastojke. Prestanite miješati kad se sve sjedini.
Lagano pobrašnajte radnu površinu. Postavite tijesto na nju, posipajte s još brašna po vrhu i natisnite tijesto da bude visoko oko 2.5 cm (1 in). Razrežite na 14 pogačica, tako da svaka ima promjer od oko 7.5 cm (3 in). Budite oprezni da uopće ne gnječite tijesto, inače će vam pogačice biti tvrde i teške.
Rasporedite ih na lim za pečenje i pecite 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200°C (400°F), plinsku na 6 te pecite još 5 minuta ili dok pogačice ne postanu zlaćane i ne zvuče šuplje kad ih se lupne po dnu.
Sastojci
- Sastojci450 g (1 lb) običnog brašna i još malo za posipanje 1 žličica praška za pecivo 1½ žličica soli ½ žličica kajenske paprike ½ žličica sode bikarbone (ili jedna ravna žličica) 75 g (3 oz.) maslaca 100 g (3½ oz.) ribanog sira Cheddar 350 ml (12 fl oz.) mlaćenice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira