Pogačice
Način pripreme:
1. U posudi rastopite malo svježeg kvasca s vodom, dodajte sol i šećer i promiješajte. Malo-pomalo dodajte brašno. Umijesite glatko i elastično tijesto.
2. Tijesto stavite u veću posudu, premažite maslinovim uljem, pokrijte folijom za čuvanje namirnica i ostavite da stoji dok ne udvostruči volumen.
3. Tijesto natrgajte na manje kuglice i rukama razvaljajte u tanke pogačice, a u sredini napravite rupe. Pogačice premažite maslinovim uljem i ispecite na roštilju s obje strane.
Sastojci
- 450 g brašna 270 ml mlake vode 20 g svježeg kupusa 1 žličica soli 1 žličica šećera maslinovo ulje za premazivanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama