Pogača sa sjemenkama komorača i talijanskim pršutom, bez glutena
Recept iz: Justine Schofield
Zagrijte pećnicu na 200°C i stavite papir za pečenje na lim za pečenje.
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u tavici. Dodajte pršut i sjemenke komorača i pecite na srednje niskoj temperaturi 5-8 minuta. Procijedite i ohladite.
Stavite brašno, jogurt, vodu, sol, mješavinu s pršutom i preostalo maslinovo ulje u veliku posudu i umijesite glatko tijesto. Oblikujte u kuglu.
Stavite na pripremljeni lim za pečenje, premažite gornju stranu s malo vode i posipajte sa sjemenkama komorača. Oštrim nožem ili britvicom zarežite gornju stranu na 8 kriški i pecite 25-30 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju i ne ispeče se do kraja. Maknite pogaču s lima za pečenje i ohladite na rešetci 1 h prije nego što ćete je razrezati. Kruh je najukusniji isti dan kad je pečen.
Sastojci
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 125g talijanskog pršuta (speck) ili dimljene pancete, narezane na kockice
- 2 žlice sjemenki komorača, plus za posipanje
- 400g brašna za kolače bez glutena (brašno s praškom za pecivo)
- 125g (1/2 šalice) gustog grčkog jogurta
- 200ml vode, plus za premaz
- 2 žličice soli
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja