Način pripreme podvarka:

  1. Pripremite lonac i stavite mješavinu riže i ječma u lonac.
  2. Isperite mješavinu riže i ječma vodom.
  3. Mješavinu stavite u lonac i prelijte vodom.
  4. Rižu i ječam zakuhajte.
  5. Pripremite drugu posudu za pečenje i u nju stavite kiseli kupus.
  6. Provjerite koliko je kupus slan.
  7. Uzmite našu mješavinu suhog povrća za juhu i pospite povrće po kupusu.
  8. Kuhanu mješavinu ječma i riže zajedno s preostalom vodom ulijte u kupus.
  9. Sve dobro promiješajte.
  10. Ulijte još malo vode; treba je biti dovoljno da prekrije kupus, kad se lijepo rasporedi, ali ne brinite se, na kraju će ispariti pa jelo neće biti vodenasto.
  11. Izrežite i marinirajte svinjski vrat, a zatim i pileće batake.
  12. Meso posolite.
  13. Meso prelijte maslinovim uljem.
  14. Piletini dodajte malo svježeg timijana pa mažuran.
  15. Svinjskom vratu dodajte malo ružmarina.
  16. Batake začinite mljevenom paprikom.
  17. Svinjski vrat začinite senfom i umakom od čilija.
  18. Obje vrste mesa dobro izmiješajte sa začinima i ostavite da se marinira otprilike pola sata.
  19. Pokrijte cijelu površinu posude mesom.
  20. Na svinjetinu stavite pileće batake.
  21. Ako imate lonac za pečenje s poklopcem, sve poklopite i prvo pirjajte 45 minuta pa skinite poklopac i ostavite još 30 minuta, tako da dobijete lijepu koricu odozgo i podignite temperaturu na kraju. Meso ću najprije pirjati na 180°C otprilike 45 minuta.
  22. U pećnici upalite gornji grijač na još deset, kako bi meso odozgo dobilo hrskavu koricu.
  23. U zagrijanu tavu stavite nekoliko žlica čvaraka, pustite da se mast otopi i da čvarci počnu cvrčati
  24. Jelo odozgo prelijte čvarcima koji će mu dati poseban, slastan i hrskav okus.
  25. Pričekajte da se meso ispeče do kraja.

Sastojci

  • Podvarak:
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 1 čajna šalica, otprilike 2 dl mješavine riže i ječma
  • mješavina sušenog povrća za juhu
  • sol
  • 500 g pilećih bataka
  • 500 g svinjskog vrata
  •  maslinovo ulje
  • svježi timijan, mažuran, ružmarin
  • mljevena paprika
  •  senf
  • čili umak
  • čvarci u masti

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve