Plodovi mora na žaru
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • 2 kg brancina
  • 1 jastog
  • 8 škampa

Priprema

  • 1. Jastogu prerežite oklop na trbuhu.
  • 2. Na roštilju ga pecite oko 45 minuta.
  • 3. U tom ga vremenu 1 x okrenite.
  • 4. Položite brancina na žar.
  • 5. Pecite ga 30 minuta na jednoj i 20 minuta na drugoj strani.
  • 6.Škampe pecite na žaru 10 minuta na jednoj i 5 minuta na drugoj strani.
  • Posluživanje: Plodove mora poslužite tek s malo maslinovog ulja i soli po potrebi, a kao prilog dodajte samo bijeli kruh.

Povezani recepti

Vidi sve