Plodovi mora na žaru
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 2 kg brancina
- 1 jastog
- 8 škampa
Priprema
- 1. Jastogu prerežite oklop na trbuhu.
- 2. Na roštilju ga pecite oko 45 minuta.
- 3. U tom ga vremenu 1 x okrenite.
- 4. Položite brancina na žar.
- 5. Pecite ga 30 minuta na jednoj i 20 minuta na drugoj strani.
- 6.Škampe pecite na žaru 10 minuta na jednoj i 5 minuta na drugoj strani.
- Posluživanje: Plodove mora poslužite tek s malo maslinovog ulja i soli po potrebi, a kao prilog dodajte samo bijeli kruh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Miso kozice s korijanderom
Recepti Mary Berry
Losos s caklenjačom i limunovim umakom
Recepti Mary Berry
Burger od lososa i kopra s majonezom od limuna i kapry
Recepti Justine Schofield
Sarawak laksa
Recepti Justine Schofield
Omlet s kamenicama
Recepti Justine Schofield
Curry od kozica
Recepti Justine Schofield
Lignje u sambalu
Recepti Justine Schofield
Char kuey teow
Recepti Justine Schofield
Koraljna pastrva sa sambalom
Recepti Nadiya Hussain
Poke zdjelice s lososom