Plodovi mora na žaru
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- 2 kg brancina
- 1 jastog
- 8 škampa
Priprema
- 1. Jastogu prerežite oklop na trbuhu.
- 2. Na roštilju ga pecite oko 45 minuta.
- 3. U tom ga vremenu 1 x okrenite.
- 4. Položite brancina na žar.
- 5. Pecite ga 30 minuta na jednoj i 20 minuta na drugoj strani.
- 6.Škampe pecite na žaru 10 minuta na jednoj i 5 minuta na drugoj strani.
- Posluživanje: Plodove mora poslužite tek s malo maslinovog ulja i soli po potrebi, a kao prilog dodajte samo bijeli kruh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca