Pločica od žitarica i kakaa (bez glutena i glukoze)

Pločica od žitarica i kakaa (bez glutena i glukoze)
Povezane emisije:Pecimo s Franciscom MoreiromUključite se: Subota 24 Listopad u 03:30 | Subota 24 Listopad u 03:55

Opis

Priprema

Stavite posudu na vatru. Pomiješajte 65 g bagremovog meda, 110 g tamnog smeđeg šećera i 30 ml vode. Pustite da proključa.

U zdjeli pomiješajte 100 g oljuštenih badema, 100 g zobenih pahuljica, 35 g suncokretovih sjemenki, 25 g makovih sjemenki, 25 g sjemenki lana, 25g chia sjemenki i 40g zrna kakaa.

Usitnite 50 g suhih marelica i dodajte u prethodno pripremljenu smjesu. Potom ulijte proključali sirup.

Oblikujte smjesu u cjevčice i zamotajte ih u prianjajuću foliju. Stavite u zamrzivač na 3-4 minute.

Izvadite ih iz zamrzivača, odstranite prianjajuću foliju i narežite 9 pločica. Stavite ih u pećnicu na 165° i pecite 10 minuta.

Od papira za pečenje odrežite 1 pravokutni komad i od njega napravite 2 trokuta. Od trokuta napravite stošce i napunite ih s 60 g otopljene tamne čokolade.

Ukrasite pločice otopljenom čokoladom.

Sastojci

  • 65 g bagremovog meda
  • 110 g tamnog smeđeg šećera
  • 30 ml vode
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 100 g oljuštenih badema
  • 25 g sjemenki lana
  • 25 g chia sjemenki
  • 25 g sjemenki maka
  • 35 g sjemenki suncokreta
  • 40 g zrna kakaa
  • 50 g usitnjenih suhih marelica
  • 60 g otopljene tamne čokolade (za ukras)

Povezani recepti