Pljukanci s pašticadom od tune
 

Priprema pljukanaca (tjestenine)

Uzmemo brašno.

Zagrijemo malo vode.

Uzmemo mladi špinat i natrgamo ga u zdjelu. Posolimo špinat u zdjeli i prelijemo toplom vodom.Pomiješamo. Prebacimo špinat u posudu za blendanje gdje ćemo ga usitniti u pire.

Tijesto ćemo  najprije mijesiti kuhačom dodavajući vodu sa špinatom a kad dodamo svu vodu krenut ćemo mijesiti  ručno. Mijesimo oslanjajući se punom težinom tijela dok tijesto ne postane glatko i ne lijepi se za podlogu.

Tijesto pokrijemo i pustimo da miruje na sobnoj temperaturi. 15 tak minuta.

Sitno nasjeckamo luk i naribamo mrkvu.

Na maslinovom ulju prodinstamo nasjeckani luk i naribanu mrkvu.Malo posolimo.Dodat ćemo na grubo narezani češnjak. Dodamo malo suhih šljiva, par zelenih maslina i 5,6 kapera. Kad luk omekša dodamo crno vino. Kad se vino reducira dodat ćemo pasatu.

Kad je tijesto odmorilo umijesit ćemo pljukance tako da počupkamo komadić tijesta veličine badema i prođemo ga kroz prste. To ponavljamo dok ne ostanemo bez tijesta.

U našu pašticadu dodat ćemo malo  chillija, lovora i ružmarina te malo klinčića.

Tunu ćemo narezati na odreske, posoliti, popapriti i blago nauljiti.

Tunu ćemo zapeči na grill tavi s obje strane. Tunu stavimo u pašticadu i kuhamo još 15, 20 min.

Zakuhamo vodu i pljukance kuhamo u kipućoj slanoj vodi 7,8 min.

Serviramo pašticadu s kuhanim i ocijeđenim zelenim pljukancima.

 

 

Sastojci

  • Pašticada
  • 800 g fileta tune
  • 10 komada suhih šljiva
  • 6 komada klinčića
  • maslinovo ulje
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 400 g passate
  • 100 g zelenih odkoštenih maslina
  • 2 komada luka
  • 100 g mrkve
  • 1 stručak svježeg peršina
  • 300 ml crnog vina
  • sol i papar
  • 1 komad peperoncina
  • 2 lista lovora
  • grančica ružmarina
  • Pljukanci
  • 400 g brašna (glatkog)
  • 1 ž
  • 150 ml tople vode
  • 150 g mladog špinata

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve