Plavi oslić u bademovom mlijeku
Recept iz: Justine Schofield
U veliku tavu za sotiranje dodajte mlijeko, đumbir, limunsku travu, koricu limete, kurkumu, kozjak te sol i papar pa stavite da zakipi. Smanjite vatru, poklopite tavu i krčkajte 5 minuta.
Dodajte ribu kožom prema dolje, poklopite tavu i poširajte u vrućem mlijeku 6 minuta ovisno o debljini fileta. Žlicom s prorezima izvadite ribu iz tave, ostružite je i skinite kožu. Neka riba bude na toplom dok pripremate umak.
Ocijedite polovicu tekućine u tavu za umake, koju stavite na srednju do jaku vatru. Neka mliječni umak kipi dok se tekućina ne reducira za ⅓. Umutite maslac i dodajte sok limete.
Prelijte umak po ribljim filetima, ukrasite narezanim čilijem i korijanderom te poslužite uz jasminovu rižu.
Sastojci
- 4 x 180g fileta plavog oslića, sa kožom, bez kostiju (Ili skuše, manjića, cipla, barramunde, zubaca)
- 1L bademovog mlijeka
- 1 x 4cm komad đumbira, tanko narezan
- 1 x 10cm vlat limunske trave, slomljena i prerezana napola
- 2 trakice kore limete
- ½ žličice svježe kurkume, naribane (ili ½ žličice kurkume u prahu)
- 2 luka kozjaka, tanko narezana
- Sok 1 limete
- 50g hladnog maslaca
- Sol i papar
- 1 dugi crveni čili, tanko narezan
- Korijander, za ukrašavanje
- Jasmin riža kuhana na pari, za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja