U veliku tavu za sotiranje dodajte mlijeko, đumbir, limunsku travu, koricu limete, kurkumu, kozjak te sol i papar pa stavite da zakipi. Smanjite vatru, poklopite tavu i krčkajte 5 minuta.

Dodajte ribu kožom prema dolje, poklopite tavu i poširajte u vrućem mlijeku 6 minuta ovisno o debljini fileta. Žlicom s prorezima izvadite ribu iz tave, ostružite je i skinite kožu. Neka riba bude na toplom dok pripremate umak.

Ocijedite polovicu tekućine u tavu za umake, koju stavite na srednju do jaku vatru. Neka mliječni umak kipi dok se tekućina ne reducira za  ⅓. Umutite maslac i dodajte sok limete.

Prelijte umak po ribljim filetima, ukrasite narezanim čilijem i korijanderom te poslužite uz jasminovu rižu.

Sastojci

  • 4 x 180g fileta plavog oslića, sa kožom, bez kostiju (Ili skuše, manjića, cipla, barramunde, zubaca)
  • 1L bademovog mlijeka
  • 1 x 4cm komad đumbira, tanko narezan
  • 1 x 10cm vlat limunske trave, slomljena i prerezana napola
  • 2 trakice kore limete
  • ½ žličice svježe kurkume, naribane (ili ½ žličice kurkume u prahu)
  • 2 luka kozjaka, tanko narezana
  • Sok 1 limete
  • 50g hladnog maslaca
  • Sol  i papar
  • 1 dugi crveni čili, tanko narezan
  • Korijander, za ukrašavanje
  • Jasmin riža kuhana na pari, za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve