Opis
Priprema:
1. Napraviti pjenicu. Natopiti listove želatine u hladnoj vodi. Umutiti šećer i jaja u pjenu. Dodati jogurt i sjemenku vanilije.
2. Zagrijati sok od pasjeg trna u posudi, dodati listove želatina i ostaviti ih da se otope. Ostaviti smjesu da se ohladi i pomiješati je s pjenom.
3. Uliti u čaše i ostaviti da se slegne u hladnjaku. U međuvremenu, pripremiti preljev.
4. Natopiti listove želatine u hladnoj vodi. Samljeti mango i pomiješati ga sa sokom pasjeg trna dok ne dobijete glatku smjesu. Izgnječiti listove želatine da biste ocijedili višak vode. Zagrijati smjesu od soka pasjeg trna i manga, dodati šećer i listove želatine. Pričekati da se listovi otope.
5. Ostaviti smjesu da se ohladi i žlicom smjese preliti čvrstu pjenicu.
Sastojci
Pjenica
- 1 dl soka pasjeg trna
- 1 dl šećera
- 2 jajeta
- 1.5 dl turskog jogurta
- 1 štapić vanilije
- 3 lista želatine
Preljev
- 2 dl soka pasjeg trna
- ½ manga
- 1–4
- 5 žlice šećera
- 3 lista želatine