Pjenica od pasjeg trna

Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj.

Sastojci

  • 1 dl soka pasjeg trna
  • 1 dl šećera
  • 2 jajeta
  • 1.5 dl turskog jogurta
  • 1 štapić vanilije
  • 3 lista želatine
  • Preljev
  • 2 dl soka pasjeg trna
  • ½ manga 1–45 žlice šećera
  • 3 lista želatine

Priprema

  • 1. Napraviti pjenicu. Natopiti listove želatine u hladnoj vodi. Umutiti šećer i jaja u pjenu. Dodati jogurt i sjemenku vanilije.
  • 2. Zagrijati sok od pasjeg trna u posudi, dodati listove želatina i ostaviti ih da se otope. Ostaviti smjesu da se ohladi i pomiješati je s pjenom.
  • 3. Uliti u čaše i ostaviti da se slegne u hladnjaku. U međuvremenu, pripremiti preljev.
  • 4. Natopiti listove želatine u hladnoj vodi. Samljeti mango i pomiješati ga sa sokom pasjeg trna dok ne dobijete glatku smjesu. Izgnječiti listove želatine da biste ocijedili višak vode. Zagrijati smjesu od soka pasjeg trna i manga, dodati šećer i listove želatine. Pričekati da se listovi otope.
  • 5. Ostaviti smjesu da se ohladi i žlicom smjese preliti čvrstu pjenicu.

Povezani recepti

Vidi sve