Pjenica od pasjeg trna
Recept iz: Sara La Fountain

Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj.
Sastojci
- 1 dl soka pasjeg trna
- 1 dl šećera
- 2 jajeta
- 1.5 dl turskog jogurta
- 1 štapić vanilije
- 3 lista želatine
- Preljev
- 2 dl soka pasjeg trna
- ½ manga 1–45 žlice šećera
- 3 lista želatine
Priprema
- 1. Napraviti pjenicu. Natopiti listove želatine u hladnoj vodi. Umutiti šećer i jaja u pjenu. Dodati jogurt i sjemenku vanilije.
- 2. Zagrijati sok od pasjeg trna u posudi, dodati listove želatina i ostaviti ih da se otope. Ostaviti smjesu da se ohladi i pomiješati je s pjenom.
- 3. Uliti u čaše i ostaviti da se slegne u hladnjaku. U međuvremenu, pripremiti preljev.
- 4. Natopiti listove želatine u hladnoj vodi. Samljeti mango i pomiješati ga sa sokom pasjeg trna dok ne dobijete glatku smjesu. Izgnječiti listove želatine da biste ocijedili višak vode. Zagrijati smjesu od soka pasjeg trna i manga, dodati šećer i listove želatine. Pričekati da se listovi otope.
- 5. Ostaviti smjesu da se ohladi i žlicom smjese preliti čvrstu pjenicu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća