Pjenica od pasjeg trna

Pjenica od pasjeg trna

Opis

Priprema:

1. Napraviti pjenicu. Natopiti listove želatine u hladnoj vodi. Umutiti šećer i jaja u pjenu. Dodati jogurt i sjemenku vanilije.

2. Zagrijati sok od pasjeg trna u posudi, dodati listove želatina i ostaviti ih da se otope. Ostaviti smjesu da se ohladi i pomiješati je s pjenom.

3. Uliti u čaše i ostaviti da se slegne u hladnjaku. U međuvremenu, pripremiti preljev.

4. Natopiti listove želatine u hladnoj vodi. Samljeti mango i pomiješati ga sa sokom pasjeg trna dok ne dobijete glatku smjesu. Izgnječiti listove želatine da biste ocijedili višak vode. Zagrijati smjesu od soka pasjeg trna i manga, dodati šećer i listove želatine. Pričekati da se listovi otope.

5. Ostaviti smjesu da se ohladi i žlicom smjese preliti čvrstu pjenicu. 

Sastojci

Pjenica

  • 1 dl soka pasjeg trna
  • 1 dl šećera
  • 2 jajeta
  • 1.5 dl turskog jogurta
  • 1 štapić vanilije
  • 3 lista želatine

Preljev

  • 2 dl soka pasjeg trna
  • ½ manga
  • 1–4
  • 5 žlice šećera
  • 3 lista želatine

Povezani recepti