Pjenica od mortadele i Buffalo Ricotte sira u kuhanom tijestu
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- Sastojci:
- Pjenica od Mortadele
- 200 g mortadela
- 50 g krem sir
- 80 g buffalo ricotte
- 10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Namaz od crnih maslina
- 100 g namaza od crnih maslina
- 30 g pistacija, sitno sjeckanih
- 50 ml reduciranog aceta
- Kuhano tijesto
- 100 ml vode
- 60 g običnog brašna
- 50 g maslaca, sobne temperature
- 2 jaja
- Prstohvat soli
Priprema
- 1. Za pjenicu od mortadele, sve sastojke blendirajte u glatku smjesu. Ostavite u hladnjaku, u dresir vrećici dok vam ne zatreba za istiskivanje.
- 2. U vodu stavite sol i maslac, pustite da zavrije. Dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini, kuhajući na laganoj vatri dok se tijesto ne počne odljepljivati od lonca. Izvadite tijesto iz lonca i prebacite ga u zdjelu, zatim dodajte jedno po jedno jaje, miješajte dok se ne sjedini. Smjesu stavite u dresir vrećicu, te na limu za pečenje obložen papirom za pečenje istisnite 12 okruglica. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 190-200° C. Kada je gotovo, malo otvorite vrata pećnice i ostavite ih unutra još dodatnih 10 minuta.
- 3. Prepržite mala peciva po pola i dodajte jednu žlicu namaza od crnih maslina, istisnite pjenicu od mortadele i poklopite gornjim dijelom prerezanog peciva. Pritisnite gornju polovicu, dok pjenica ne počne izlaziti po rubovima, zatim te rubove uvaljajte u pistacije.
- 4. Poslužite na pladnju i prelijte vrhove s redukcijom aceta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache