Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • Sastojci:
  • Pjenica od Mortadele
  • 200 g mortadela
  • 50 g krem sir
  • 80 g buffalo ricotte
  • 10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Namaz od crnih maslina
  • 100 g namaza od crnih maslina
  • 30 g pistacija, sitno sjeckanih
  • 50 ml reduciranog aceta
  • Kuhano tijesto
  • 100 ml vode
  • 60 g običnog brašna
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • 2 jaja
  • Prstohvat soli

Priprema

  • 1. Za pjenicu od mortadele, sve sastojke blendirajte u glatku smjesu. Ostavite u hladnjaku, u dresir vrećici dok vam ne zatreba za istiskivanje.
  • 2. U vodu stavite sol i maslac, pustite da zavrije. Dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini, kuhajući na laganoj vatri dok se tijesto ne počne odljepljivati od lonca. Izvadite tijesto iz lonca i prebacite ga u zdjelu, zatim dodajte jedno po jedno jaje, miješajte dok se ne sjedini. Smjesu stavite u dresir vrećicu, te na limu za pečenje obložen papirom za pečenje istisnite 12 okruglica. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 190-200° C. Kada je gotovo, malo otvorite vrata pećnice i ostavite ih unutra još dodatnih 10 minuta.
  • 3. Prepržite mala peciva po pola i dodajte jednu žlicu namaza od crnih maslina, istisnite pjenicu od mortadele i poklopite gornjim dijelom prerezanog peciva. Pritisnite gornju polovicu, dok pjenica ne počne izlaziti po rubovima, zatim te rubove uvaljajte u pistacije.
  • 4. Poslužite na pladnju i prelijte vrhove s redukcijom aceta.

Povezani recepti

Vidi sve