Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 135 g šećera
  • 2 velika limuna, korica i sok
  • 2 velika žumanjka
  • 125 ml mascarpone sira
  • 60 ml kiselog vrhnja
  • 177 ml slatkog vrhnja, tučenog do srednje čvrstih vrhova
  • Keksi od badema ili drugi prhki keksi, za posluživanje
  • Svježe maline, za posluživanje

Priprema

  • 1. U srednje velikoj zdjeli, pomiješajte šećer i jednu žličicu zesta limuna, te trljajte sve zajedno prstima dok ne postane vlažno i mirisno. Umiješajte 78 ml soka limuna i žumanjke dok se sve ne sjedini.
  • 2. Zdjelu stavite iznad srednje velikog lonca u kojem vrije voda. Neprestano miješajte šest minuta ili dok ne postane blijedo i pahuljasto, te dovoljno gusto da se prijanja uz žlicu. Zdjelu zatim maknite s matre i ostavite neka se hladi 10 minuta.
  • 3. U smjesu s limunom mikserom umiješajte mascarpone sir i kiselo vrhnje dok se ne sjedini. Pomoću velike silikonske špatule iz dva puta u limunski mascarpone nježno umiješajte tučeno vrhnje.
  • 4. Smjesu razdijelite u desertne čašice ili zdjelice. Ostavite da se hladi sat vremena ili dok se ne stisne.
  • 5. Po pjenici pospite mrvljene kekse, ukrasite malinama i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve