Pjenica od limuna i mascarpone sira
Recept iz: Curtis Stone
Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.
Sastojci
- 135 g šećera
- 2 velika limuna, korica i sok
- 2 velika žumanjka
- 125 ml mascarpone sira
- 60 ml kiselog vrhnja
- 177 ml slatkog vrhnja, tučenog do srednje čvrstih vrhova
- Keksi od badema ili drugi prhki keksi, za posluživanje
- Svježe maline, za posluživanje
Priprema
- 1. U srednje velikoj zdjeli, pomiješajte šećer i jednu žličicu zesta limuna, te trljajte sve zajedno prstima dok ne postane vlažno i mirisno. Umiješajte 78 ml soka limuna i žumanjke dok se sve ne sjedini.
- 2. Zdjelu stavite iznad srednje velikog lonca u kojem vrije voda. Neprestano miješajte šest minuta ili dok ne postane blijedo i pahuljasto, te dovoljno gusto da se prijanja uz žlicu. Zdjelu zatim maknite s matre i ostavite neka se hladi 10 minuta.
- 3. U smjesu s limunom mikserom umiješajte mascarpone sir i kiselo vrhnje dok se ne sjedini. Pomoću velike silikonske špatule iz dva puta u limunski mascarpone nježno umiješajte tučeno vrhnje.
- 4. Smjesu razdijelite u desertne čašice ili zdjelice. Ostavite da se hladi sat vremena ili dok se ne stisne.
- 5. Po pjenici pospite mrvljene kekse, ukrasite malinama i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća