Pjenaste čokoladne palačinke

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 40 ml punomasnog mlijeka
  • 1 cijelo jaje
  • 2 žlice maslaca otopljenog
  • 140 g brašna
  • 35 g kakaa u prahu
  • 25 g šećera
  • ¾ žličice praška za pecivo
  • 75 g kvalitetnih mliječnih čokoladnih mrvica
  • malo soli
  • biljno ulje za podmazivanje
  • 6 kriški slanine
  • 150 g smeđeg šećera
  • šećer u prahu za ukrašavanje
  • sladoled od vanilije
  • javorov sirup

Priprema

  • Palačinke- Pomiješajte mlijeko, jaja i maslac dok se ne sjedine. U drugoj posudi pomiješajte brašno, kakao u prahu, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte smjesu s mlijekom i miješajte dok se suhi sastojci ne navlaže. (Smjesa će biti malo grudasta).
  • Dodajte mliječne čokoladne mrvice. Smjesu stavite u toster za sendviče  i pecite  3-4 minute. Zatim pažljivo okrenite palačinku i pecite još 3-4 minute.
  • Karamelizirana slanina- Zagrijte pećnicu na 180°C. U lim za pečenje stavite papir za pečenje i poredajte kriške slanine. Polovinom šećera posipajte slaninu. Pecite u pećnici 8 do 10 minuta dok slanina ne počne poprimati boju.
  • Zatim okrenite slaninu na drugu stranu i posipajte s ostatkom šećera. Nastavite peći slaninu dok ne postane hrskava.
  • Stavite dvije palačinke jednu na drugu i posipajte šećerom za glazuru. Servirajte s velikom žlicom sladoleda od vanilije, dvije kriške slanine i malo poprskajte s javorovim sirupom.

Povezani recepti

Vidi sve