Pjenaste čokoladne palačinke
Recept iz: Kirsten Tibballs

Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 40 ml punomasnog mlijeka
- 1 cijelo jaje
- 2 žlice maslaca otopljenog
- 140 g brašna
- 35 g kakaa u prahu
- 25 g šećera
- ¾ žličice praška za pecivo
- 75 g kvalitetnih mliječnih čokoladnih mrvica
- malo soli
- biljno ulje za podmazivanje
- 6 kriški slanine
- 150 g smeđeg šećera
- šećer u prahu za ukrašavanje
- sladoled od vanilije
- javorov sirup
Priprema
- Palačinke- Pomiješajte mlijeko, jaja i maslac dok se ne sjedine. U drugoj posudi pomiješajte brašno, kakao u prahu, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte smjesu s mlijekom i miješajte dok se suhi sastojci ne navlaže. (Smjesa će biti malo grudasta).
- Dodajte mliječne čokoladne mrvice. Smjesu stavite u toster za sendviče i pecite 3-4 minute. Zatim pažljivo okrenite palačinku i pecite još 3-4 minute.
- Karamelizirana slanina- Zagrijte pećnicu na 180°C. U lim za pečenje stavite papir za pečenje i poredajte kriške slanine. Polovinom šećera posipajte slaninu. Pecite u pećnici 8 do 10 minuta dok slanina ne počne poprimati boju.
- Zatim okrenite slaninu na drugu stranu i posipajte s ostatkom šećera. Nastavite peći slaninu dok ne postane hrskava.
- Stavite dvije palačinke jednu na drugu i posipajte šećerom za glazuru. Servirajte s velikom žlicom sladoleda od vanilije, dvije kriške slanine i malo poprskajte s javorovim sirupom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća