Zagrijte pećnicu na 200 C, standardna, 180 C na vrući zrak.

Napravite umak marinara tako da popržite češnjak i origano na maslinovom ulju. Dodajte pasatu, vodu, začinite solju i kuhajte 10-15 minuta. Ostavite po strani.

Podložite lim za pečenje papirom za pečenje. Namočite polovice kruha vodom, ocijedite višak I spljoštite dlanom te posložite kruh na lim.

Na 4 komada kruha stavite baby Roma rajčice (ili oguljene rajčice) i malo njihovog soka. Ostale prelijte umakom marinara. Na 2 polovice stavite kapare, inčune, malo soli i maslinovog ulja. Na stavite 1-2 raščetvorena srca artičoka, malo mortadele ili šunke, soli i maslinovog ulja. Na 2 stavite po 2 račića na svaki, malo soli i maslinovog ulja, a zatim na dvije polovice cvjetove mladih tikvica i inčune. Na posljednja dva stavite ‘nduju i otkoštene masline, malo soli I maslinovog ulja. Pecite 15 minuta, a zatim dodajte nekoliko bocconcina artičokama i mortadeli te inčunima i kaparama te malo ricotte na one s ‘ndujom i maslinama. Pecite 5-6 minuta ili dok se sir ne rastopi, a vrh postane smećkast. Izvadite iz pećnice, nakapajte svaku krišku s malo maslinovog ulja te povrh stavite lišće bosiljka ili origana te naribajte malo ricotta salate po kruščićima s mladim tikvicama i inčunima.

Sastojci

  • Za umak marinara
  • 2 žlice of ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, tanko narezana
  • sol
  • nekoliko grančica origana
  • 500 ml pasate 200 ml vode
  • Za pizzette
  • 5 okruglih rolica kruha, prerezanih na pola po dužini
  • 200 ml Baby Roma rajčica, ili pelata iz limenke
  • nekoliko fileta inčuna
  • nekoliko mladih tikvica s cvjetovima, prerezanih na pola po dužini
  • 1 žlica kapara
  • nekoliko žlica otkoštenih ligurijskih maslina
  • 400-500 g bocconcinija
  • nekoliko žlica ljute n’duja salamure
  • 2-3 srca artičoke, prepolovljena ili raščetvorena
  • nekoliko kriški dimljene šunke ili mortadele
  • 4 očišćena račića
  • 1/2 češnja češnjaka tanko narezana
  • 6-7 bocconcinija
  • 2-3 žlice svježe ricotte
  • naribana ricotta salata (ili pecorino)
  • sol i papar kao začin
  • lišće bosiljka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve