“Pizzette” od ustajalog kruha
Recept iz: Silvia Colloca
Zagrijte pećnicu na 200 C, standardna, 180 C na vrući zrak.
Napravite umak marinara tako da popržite češnjak i origano na maslinovom ulju. Dodajte pasatu, vodu, začinite solju i kuhajte 10-15 minuta. Ostavite po strani.
Podložite lim za pečenje papirom za pečenje. Namočite polovice kruha vodom, ocijedite višak I spljoštite dlanom te posložite kruh na lim.
Na 4 komada kruha stavite baby Roma rajčice (ili oguljene rajčice) i malo njihovog soka. Ostale prelijte umakom marinara. Na 2 polovice stavite kapare, inčune, malo soli i maslinovog ulja. Na stavite 1-2 raščetvorena srca artičoka, malo mortadele ili šunke, soli i maslinovog ulja. Na 2 stavite po 2 račića na svaki, malo soli i maslinovog ulja, a zatim na dvije polovice cvjetove mladih tikvica i inčune. Na posljednja dva stavite ‘nduju i otkoštene masline, malo soli I maslinovog ulja. Pecite 15 minuta, a zatim dodajte nekoliko bocconcina artičokama i mortadeli te inčunima i kaparama te malo ricotte na one s ‘ndujom i maslinama. Pecite 5-6 minuta ili dok se sir ne rastopi, a vrh postane smećkast. Izvadite iz pećnice, nakapajte svaku krišku s malo maslinovog ulja te povrh stavite lišće bosiljka ili origana te naribajte malo ricotta salate po kruščićima s mladim tikvicama i inčunima.
Sastojci
- Za umak marinara
- 2 žlice of ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, tanko narezana
- sol
- nekoliko grančica origana
- 500 ml pasate 200 ml vode
- Za pizzette
- 5 okruglih rolica kruha, prerezanih na pola po dužini
- 200 ml Baby Roma rajčica, ili pelata iz limenke
- nekoliko fileta inčuna
- nekoliko mladih tikvica s cvjetovima, prerezanih na pola po dužini
- 1 žlica kapara
- nekoliko žlica otkoštenih ligurijskih maslina
- 400-500 g bocconcinija
- nekoliko žlica ljute n’duja salamure
- 2-3 srca artičoke, prepolovljena ili raščetvorena
- nekoliko kriški dimljene šunke ili mortadele
- 4 očišćena račića
- 1/2 češnja češnjaka tanko narezana
- 6-7 bocconcinija
- 2-3 žlice svježe ricotte
- naribana ricotta salata (ili pecorino)
- sol i papar kao začin
- lišće bosiljka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s plodovima mora kuhana u vrećici
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne
Recepti Silvia Colloca
Domaće piškote
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena