Povezane emisije:Kuhajte kao TalijaniUključite se: Srijeda 13 Listopad u 13:00 | Srijeda 13 Listopad u 13:30

Opis

Način pripreme:

Stavite jaja i šećer u veliku zdjelu i tucite 2–3 minute dok smjesa ne postane blijeda i prozračna. Dodajte koricu limuna i dobro promiješajte.

Presijte brašno na smjesu jaja i dobro promiješajte drvenom kuhačom dok se dobro ne prožme. Počnite s 200 gr i ako je prerijetka, dodajte ostatak brašna da biste dobili ljepljivo i glatko tijesto, slično onom za palačinke.

Istucite bjelanjak sa solju dok se ne počnu oblikovati mekani vršci. Metalnom žlicom lagano umirite bjelanjke u tijesto.

Zagrijte pizzelle, kalupe za vafle. Zamastite ih maslacem ili, kako je to moja baka radila, mašću od narezanog pršuta (osim ako ne koristite teflonske).

Stavite 2 žlice tijesta u kalup, poklopite i pecite dok ne posmeđe. Preokrenite grijač na polovici pečenja kako bi se ispekli ravnomjerno.

Jedite ih odmah takve kakve jesu ili ih posipajte šećerom u prahu. Također ih je božanski poslužiti sa hrpicom tučenog mascarponea ili bobicama.

Sastojci

  • 6 jaja
  • 9 žlica rafiniranog šećera (1-1/2žlica po jajetu)
  • ribana korica jednog limuna
  • 6 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 200–230 g običnog brašna (ovisno o veličini jaja)
  • prstohvat pahuljica soli
  • ulje za zamašćivanje
  • šećer u prahu za posipanje (opcija)

Povezani recepti