Pizzelle s anisom
Recept iz: Martha Stewart

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!
Sastojci
- 1 1/4 žličice sjemenki anisa
- 1 1/4 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice kosher soli
- 2 velika jaja
- 3/4 šalice kristal šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica ekstrakta anisa
- 5 žlica nesoljenog maslaca otopljenog i ohlađenog
- šećer u prahu (po želji)
Priprema
- 1. Zagrijte neprijanjajuću tavu za pizzelle. Tostirajte sjemenke anisa u maloj tavi na jakoj vatri i miješajte oko 1 minutu dok ne postanu mirisne. Stavite sjemenke u mlinac za začine, pustite da se ohlade i sitno ih sameljite. Stavite ih u srednju zdjelu i pomiješajte s brašnom, sodom bikarbonom i solju.
- 2. U velikoj zdjeli umutite jaja i kristal šećer. Umutite vaniliju i ekstrakt anisa. Polako dodajte ohlađeni maslac i cijelo vrijeme miješajte dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte mješavinu s brašnom (nemojte previše miksati).
- 3. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom promjera 1cm. Oko 2 žlice smjese istisnite u krug oko sredine svakog uzorka grijane tave za pizzelle. Zatvorite kopčom. Pecite dok ne postanu zlatno-smeđe, oko 45 sekundi. Malenom špatulom odvojite i izvadite keks. Kuhinjskim škarama ili okruglim kalupom promjera 11 cm poravnajte neravne rubove, ako želite. Stavite kekse na žičanu rešetku da se ohlade. Ponovite s ostatkom tijesta. Ohlađene kekse po želji pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Keksi mame Emmy
Recepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri