Pizzelle s anisom

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • 1 1/4 žličice sjemenki anisa
  • 1 1/4 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice kosher soli
  • 2 velika jaja
  • 3/4 šalice kristal šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica ekstrakta anisa
  • 5 žlica nesoljenog maslaca otopljenog i ohlađenog
  • šećer u prahu (po želji)

Priprema

  • 1. Zagrijte neprijanjajuću tavu za pizzelle. Tostirajte sjemenke anisa u maloj tavi na jakoj vatri i miješajte oko 1 minutu dok ne postanu mirisne. Stavite sjemenke u mlinac za začine, pustite da se ohlade i sitno ih sameljite. Stavite ih u srednju zdjelu i pomiješajte s brašnom, sodom bikarbonom i solju.
  • 2. U velikoj zdjeli umutite jaja i kristal šećer. Umutite vaniliju i ekstrakt anisa. Polako dodajte ohlađeni maslac i cijelo vrijeme miješajte dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte mješavinu s brašnom (nemojte previše miksati).
  • 3. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom promjera 1cm. Oko 2 žlice smjese istisnite u krug oko sredine svakog uzorka grijane tave za pizzelle. Zatvorite kopčom. Pecite dok ne postanu zlatno-smeđe, oko 45 sekundi. Malenom špatulom odvojite i izvadite keks. Kuhinjskim škarama ili okruglim kalupom promjera 11 cm poravnajte neravne rubove, ako želite. Stavite kekse na žičanu rešetku da se ohlade. Ponovite s ostatkom tijesta. Ohlađene kekse po želji pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve