Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja! 

Sastojci

  • 250 g mljevene govedine
  • 3 žlice umaka od soje
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, naribana
  • 1 azijska kruška (nashi), naribana
  • 2 žličice sjemenki sezama, prepečenih
  • Za tijesto za pizzu
  • 250 g glatkog brašna
  • 7 g instant suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 175 ml mlake vode
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 žlice pšenične krupice
  • Za umak za pizzu
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica gochujanga
  • 2 žličice šećera
  • 180 g sira mozzarella, naribanog
  • 120 g šampinjona, narezanih na ploške
  • 1 dugi crveni čili, sitno nasjeckan
  • ½ velike crvene paprike, narezane na kockice
  • 60 g kimchija, sitno nasjeckanog
  • 2 mlada luka, ukoso narezana na ploške
  • sezamovo ulje

Priprema

  • 1. Za mariniranu govedinu, u zdjeli kuhačom miješajte mljeveno meso, umak od soje, sezamovo ulje, nariban češnjak, naribanu azijsku krušku i sjemenke sezama dok ne razbijete govedinu i sjedinite sastojke.
  • 2. Za tijesto za pizzu, u većoj zdjeli pomiješajte brašno, kvasac i sol. U središtu suhih sastojaka kuhačom napravite udubinu pa unutra ulijte mlaku vodu i maslinovo ulje. Kuhačom grubo sjedinite sastojke u tijesto.
  • 3. Tijesto premjestite na pobrašnjenu radnu površinu i 6-8 minuta mijesite dlanom dok ne postane glatko i podatno. Stavite ga u zdjelu, pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom ili prianjajućom folijom i 50 minuta ostavite dizati da se udvostruči.
  • 4. U pećnicu s kruženjem zraka stavite veliki kamen za pizzu i zagrijte je na 220 °C. Tijesto u zdjeli sabijte šakama pa ga izbacite na pobrašnjenu radnu površinu i podijelite na dva dijela.
  • 5. Podloge od tijesta razvaljajte u krugove promjera 26 cm. Dva ravna lima za pečenje pospite s malo pšenične krupice pa na svaki položite krug tijesta. Lim za pečenje malo protresite da se tijesto ne zalijepi za dno i lakše sklizne na vrući kamen u pećnici.
  • 6. U zdjelici pomiješajte sve sastojke za umak.
  • 7. Da složite pizze, podloge od tijesta prvo premažite žlicom umaka. Podloge potom pospite gljivama, paprikom, čilijem, kimchijem i polovicom mladog luka.
  • 8. Grabite grumene mljevene govedine i rasporedite ih po obje podloge za pizzu. Vrh pizze na kraju pospite mozzarellom.
  • 9. Pizzu pažljivo istresite na vrući kamen u pećnici. Pecite je 12 minuta ili dok tijesto ne postane hrskavo, a mozzarella pozlati. Postupak ponovite s drugom pizzom.
  • 10. Kad pizze izvadite iz pećnice, pospite ih preostalim nasjeckanim mladim lukom i pokapajte sezamovim uljem. Poslužite ih vruće.

Povezani recepti

Vidi sve