Pizza s bulgogi govedinom
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja!
Sastojci
- 250 g mljevene govedine
- 3 žlice umaka od soje
- 1 žličica sezamovog ulja
- 2 češnja češnjaka, naribana
- 1 azijska kruška (nashi), naribana
- 2 žličice sjemenki sezama, prepečenih
- Za tijesto za pizzu
- 250 g glatkog brašna
- 7 g instant suhog kvasca
- 1 žličica soli
- 175 ml mlake vode
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 žlice pšenične krupice
- Za umak za pizzu
- 100 ml pasirane rajčice
- 1 žlica gochujanga
- 2 žličice šećera
- 180 g sira mozzarella, naribanog
- 120 g šampinjona, narezanih na ploške
- 1 dugi crveni čili, sitno nasjeckan
- ½ velike crvene paprike, narezane na kockice
- 60 g kimchija, sitno nasjeckanog
- 2 mlada luka, ukoso narezana na ploške
- sezamovo ulje
Priprema
- 1. Za mariniranu govedinu, u zdjeli kuhačom miješajte mljeveno meso, umak od soje, sezamovo ulje, nariban češnjak, naribanu azijsku krušku i sjemenke sezama dok ne razbijete govedinu i sjedinite sastojke.
- 2. Za tijesto za pizzu, u većoj zdjeli pomiješajte brašno, kvasac i sol. U središtu suhih sastojaka kuhačom napravite udubinu pa unutra ulijte mlaku vodu i maslinovo ulje. Kuhačom grubo sjedinite sastojke u tijesto.
- 3. Tijesto premjestite na pobrašnjenu radnu površinu i 6-8 minuta mijesite dlanom dok ne postane glatko i podatno. Stavite ga u zdjelu, pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom ili prianjajućom folijom i 50 minuta ostavite dizati da se udvostruči.
- 4. U pećnicu s kruženjem zraka stavite veliki kamen za pizzu i zagrijte je na 220 °C. Tijesto u zdjeli sabijte šakama pa ga izbacite na pobrašnjenu radnu površinu i podijelite na dva dijela.
- 5. Podloge od tijesta razvaljajte u krugove promjera 26 cm. Dva ravna lima za pečenje pospite s malo pšenične krupice pa na svaki položite krug tijesta. Lim za pečenje malo protresite da se tijesto ne zalijepi za dno i lakše sklizne na vrući kamen u pećnici.
- 6. U zdjelici pomiješajte sve sastojke za umak.
- 7. Da složite pizze, podloge od tijesta prvo premažite žlicom umaka. Podloge potom pospite gljivama, paprikom, čilijem, kimchijem i polovicom mladog luka.
- 8. Grabite grumene mljevene govedine i rasporedite ih po obje podloge za pizzu. Vrh pizze na kraju pospite mozzarellom.
- 9. Pizzu pažljivo istresite na vrući kamen u pećnici. Pecite je 12 minuta ili dok tijesto ne postane hrskavo, a mozzarella pozlati. Postupak ponovite s drugom pizzom.
- 10. Kad pizze izvadite iz pećnice, pospite ih preostalim nasjeckanim mladim lukom i pokapajte sezamovim uljem. Poslužite ih vruće.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Pizza s rukolom i suhim mesom iz mesnice Gwen
Recepti Silvia Colloca
Sicilijanska pizza s debelim tijestom
Recepti Lora i Stoyan
Pizza-salata
Recepti Martha Stewart
Pizza od limuna I sira
Recepti Paul Hollywood
Pizza sa smokvama, pršutom i gorgonzolom
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Hongkonški pohani kruh
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća