Pizza od patlidžana s rajčicom, mozzarellom i origanom
Recept iz: Katie Goarmon
Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Sastojci
- 2 velika patlidžana (oko 12 kriški debljine 2 cm)
- 2 oguljene rajčice sitno nasjeckane
- 2 svježe mozzarelle
- 2 češnja češnjaka
- svježi origano
- sol
- papar
Priprema
- 1. Narežite patlidžane na deblje kriške i uvaljajte ih u brašno.
- 2. Ugrijte maslinovo ulje i na njemu popržite češnjak te ispecite kriške patlidžana. Posolite i popaprite.
- 3. Nakon što ih ispečete, stavite ih na upijajući papir da uklonite višak ulja.
- 4. Odložite kriške na dasku.
- 5. Prekrijte ih nasjeckanom rajčicom, origanom i mozzarellom.
- 6. Stavite u pećnicu na 160 ºC na 20 minuta i poslužite toplo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Pizza s rukolom i suhim mesom iz mesnice Gwen
Recepti Silvia Colloca
Sicilijanska pizza s debelim tijestom
Recepti Donal Skehan
Pizza s bulgogi govedinom
Recepti Lora i Stoyan
Pizza-salata
Recepti Martha Stewart
Pizza od limuna I sira
Recepti Silvia Colloca
“Pizzette” od ustajalog kruha
Recepti Paul Hollywood
Pizza sa smokvama, pršutom i gorgonzolom
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom