Pizza od patlidžana s rajčicom, mozzarellom i origanom

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa,  iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela  –  njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.

Sastojci

  • 2 velika patlidžana (oko 12 kriški debljine 2 cm)
  • 2 oguljene rajčice sitno nasjeckane
  • 2 svježe mozzarelle
  • 2 češnja češnjaka
  • svježi origano
  • sol
  • papar

Priprema

  • 1. Narežite patlidžane na deblje kriške i uvaljajte ih u brašno.
  • 2. Ugrijte maslinovo ulje i na njemu popržite češnjak te ispecite kriške patlidžana. Posolite i popaprite.
  • 3. Nakon što ih ispečete, stavite ih na upijajući papir da uklonite višak ulja.
  • 4. Odložite kriške na dasku.
  • 5. Prekrijte ih nasjeckanom rajčicom, origanom i mozzarellom.
  • 6. Stavite u pećnicu na 160 ºC na 20 minuta i poslužite toplo.

Povezani recepti

Vidi sve