Opis

  1. Stavite kamen za pizzu na dno plinske pećnice (maknite žice) ili na dno električne pećnice. Zagrijavajte pećnicu na 260 °C jedan sat.
  2. U međuvremenu, po tijestu rasporedite kriške luka i limuna, ostavljajući rub od 2,5 cm. Ravnomjerno rasporedite sireve; pospite ružmarinom. Začinite paprom; poškropite uljem.
  3. Prebacite pećnicu na grill. Lopatu za pizzu poravnajte s rubom kamena za pizzu. Nagnite lopatu i nježno trgnite kako biste pomaknuli pizzu. Kad rub pizze dotakne kamen, brzo izvadite lopatu ispod nje da pizza prijeđe na kamen. (Ne pomičite pizzu.) Pecite dok se mjehuri ne stvore u kori, tri do četiri minute. Smanjite temperaturu na 260 °C i pecite dok kora ne postane hrskava i zlatna, šest do osam minuta. (Ako nemate grill opciju, pecite pizzu 10 do 15 minuta sveukupno.) Maknite pizzu iz pećnice uz pomoć lopate. Narežite i poslužite.

Napomena:

Piave je sladak i orašast sir od kravljeg mlijeka dostupan u posebnim trgovinama. Možete zamijeniti bilo kojim parmezanom.

Sastojci

  • 850 g sira Piave, naribanog
  • 560 g sira Fontina, naribanog
  • 1 gotovo tijesto za pizzu
  • ¼ crvenog luka, tanko narezanog
  • 6 tankih kriški limuna bez koštica
  • 1 žlica svježeg ružmarina
  • svježe mljeveni papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje, za posipanje

Povezani recepti