Pite od rakova sa šalšom od rajčica i salatom

Način pripreme:

1. U posudu stavite probrano bijelo i crno meso od rakova. Dodajte sitno narezane konzervirane slane limune, mladi luk i korijandar. Dodajte harissa umak  i dobro promiješajte.

2. Svaku koru preklopite i na jedan kraj stavite ¼ nadjeva. Lagano rasporedite nadjev i prstima napravite dvije rupe u njemu. Pitu preklopite u oblik paketića.

3. U tavu stavite maslinovo ulje i ispržite pite od rakova s obje strane na srednjoj temperaturi.

4. Kus-kus zalijte vrućom vodom. Dodajte pire od suhih rajčica i prstohvat soli. Promiješajte i poklopite

8-10 minuta.

5. Odvojite zelene listove od glavice komorača. Komorač naribajte na krupno i stavite u posudu. Listove metvice narežite na sitno i dodajte komoraču. Kratko ispecite sjemenke kima u tavi s pitama. Dodajte ih salati i začinite solju, sokom od ½ limuna i maslinovim uljem.

6. S pomoću ribalice naribajte dvije zrele rajčice. Stavite ih u posudu i dodajte naribani đumbir. Začinite solju i s malo limunova soka.

7. Kus-kus stavite u velik tanjur i rasporedite. Po sredini stavite salatu od komorača. Nar razrežite na dva dijela. Žlicom lupajte po naru kako bi ispala zrna. Na veliku drvenu dasku posložite pite, stavite posudicu sa šalšom od rajčice i tanjur s kus-kusom. Sve pospite zelenim listovima komorača. Dodajte i nekoliko žlica kiselog mlijeka sa strane, za umakanje.

Sastojci

  • Za pite1 slani konzervirani limun 2 mlada luka 0.5 vezice korijandra 400 g mesa od rakova 2 žlice harisse umaka 4 lista kore za pite 1 žlica maslinova uljaZa salatu s kus-kusom150 g kus-kusa 2 žlice koncentrata pirea od rajčice 0.5 glavice komorača 0.5 vezice metvice 1 limun 0.5 nara 0.5 limuna sok prstohvat soli maslinovo uljeZa šalšu od rajčice1 zrela rajčica 1 žličica svježe naribanog đumbira 0.5 limuna sok prstohvat soli

Priprema