Pita sa škampima i koprom

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima U repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu pite koja uključuje morske plodove.

 

Sastojci

  • Za tijesto285 g brašna 140 g mekog maslaca 130 g kremastog sira 1 žlica hladne vode 1.5 žličica praška za pecivo prstohvat soliZa nadjev2 glavice luka 1 vezica kopra 0.5 crvene paprike 125 g maslaca 100 g brašna 100 ml bijelog vina 400 ml ribljeg temeljca 250 g sitnih škampi solDodatno1 jaje 1 žličica kiselog mlijeka 1 žlica sezama

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Sastojke za tijesto stavite u posudu i razbijte s pomoću miksera. Čim nastane kugla, uvijte u prozirnu foliju, stisnite je i stavite u hladnjak sat vremena.
  • 2. Luk narežite na sitno. Maslac rastopite na slaboj vatri. Dodajte luk  i ispržite. Dodajte brašno i miješajte 1-2 minute dok se ne ispeče – čut će se siktanje.
  • 3. Dodajte hladni temeljac i bijelo vino i ostavite smjesu da ključa na slaboj vatri 10-15 minuta.
  • 4. Papriku narežite na kockice, a kopar na sitno. Lonac uklonite s vatre i dodajte papriku, manje škampe i kopar. Dobro promiješajte i nadjev ostavite da se ohladi.
  • 5. Tijesto razvijte do debljine 3 mm na pobrašnjenoj podlozi. Iz njega izrežite jedan krug, malo veći od dna kalupa. Ostatak tijesta nanesite na dno i stijenke kalupa za pitu.
  • 6. Unutra ulijte nadjev i ravnomjerno rasporedite. Postavite krug za poklopac pite i odrežite višak tijesta. Napravite dimnjak – rupu u sredini pite. Po ostaloj površini napravite rupice vrhom noža. Ostatkom tijesta možete napraviti ukrase.
  • 7. Izmiješajte jaje s malo vrhnja i namažite pitu. Pospite sezamom. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve