Pita sa shawarmom

Način pripreme:

1. Za tijesto rastopite kurkumu u vodi. Sve sastojke stavite u posudu i dodajte kurkumu. Miješajte mikserom dok ne nastane glatko tijesto. Zgnječite tijesto i omotajte komadom prozračne folije. Ostavite ga u hladnjaku sat vremena.

2. Paprike izrežite na komade, a luk na tanke polumjesece. Kupus narežite na tanke trakice, a češnjak na sitno.

3. Meso narežite na komade i stavite u posudu zajedno s narezanim češnjakom. Dodajte začine za shawarmu – mljeveni kumin, crveni papar – sladak i ljut, sol. Smjesu sameljite u blenderu, uključujući ga u intervalima, da ne nastane pasta. Dodajte jaje i vrhnje i dobro promiješajte. Smjesu ostavite u hladnjaku.

4. Namastite okrugao kalup. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi. Izrežite trake tijesta za stijenke i rasporedite ih po kalupu. Zatim izrežite dva kruga od tijesta, za dno i za poklopac pite. Stavite dno pite i na nekoliko mjesta probodite nožem. Pospite kus-kus po tijestu. Zatim ravnomjerno rasporedite bijeli kupus i pritisnite. Stavite polovinu pilećeg mesa i rasporedite. Posložite paprike i luk i pritisnite. Stavite i preostalo tijesto, a po njemu crveni kupus. Dobro pritisnite nadjev. Pospite naribanim sirom.

5. Napravite rupu u poklopcu i stavite ga na pitu. Dobro pritisnite po stijenkama. Tijesto premažite smjesom od jaja i malo vrhnja. Možete ukrasiti kuglicama od preostalog tijesta i poslagati ih na rubove pite. Pospite sezamom i ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 50 minuta.

6. Za umak od češnjaka narežite sitno češnjak i korijandar. U posudi promiješajte majonezu i kiselo mlijeko, dodajte češnjak i korijandar i začinite solju i paprom. Promiješajte.

7. Komad pite poslužite s umakom od češnjaka.

Sastojci

  • Za tijesto285 g brašna 170 g hladnog maslaca 130 g kremastog sira 3 žlice hladne vode 1.5 žlica octa 1 žličica praška za pecivo 1 žlica kurkume prstohvat soliZa nadjev2 glavice crvenog luka 2 češnja češnjaka 1 zelena paprika 1 žuta paprika 200 g bijelog kupusa 200 g crvenog kupusa 500 g pilećih prsa 1 žlica mješavine začina 50 ml tekućeg vrhnja 1 jaje 100 g naribanog sira 100 g arapskog kus-kusaZa umak od češnjaka2 češnja češnjaka 100 g majoneze 100 g kiselog mlijeka 3 stabljike korijandra sol i papar

Priprema