Opis
Način pripreme:
1. U posudi pomiješajte šećer u prahu, jaja, tekuće vrhnje, brašno, fino mljevene bademe i ekstrakt vanilije. Promiješajte dok ne postane glatko.
2. Smjesu za pitu raspodijelite u četiri vatrostalne posude.
3. Stabljike rabarbare narežite na trake, veličine koja odgovara posudama. Rabarbaru možete zamijeniti nekim drugim voćem, poput malina, šljiva, jabuka. Nekoliko komadića rabarbare stavite u posudu, sa šupljom stranom prema dolje. Pospite šećerom.
4. Posude posložite na lim i pite pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
5. Pitu poslužite uz kuglicu sladoleda.
Sastojci
Sastojci
- 130 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 1 žličica tekućeg vrhnja
- 1 žlica brašna
- 1 žličica fino mljevenih badema
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 5 stabljika rabarbare