Pita s rabarbarom
Recept iz: Donna Hay

S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara.
Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire. Donna takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedjeljnim izdanjima novina News Limited i Herald. Izabrana je za jednog od “sedam veličanstvenih” pisaca o hrani na dodjeli međunarodnih nagrada u siječnju 2007. godine. Njezina vrlo uspješna linija kućanskih aparata trenutačno se prodaje u trgovinama David Jones u Australiji.
Sastojci
- Sastojci
- 130 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 1 žličica tekućeg vrhnja
- 1 žlica brašna
- 1 žličica fino mljevenih badema
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 5 stabljika rabarbare
Priprema
- 1. U posudi pomiješajte šećer u prahu, jaja, tekuće vrhnje, brašno, fino mljevene bademe i ekstrakt vanilije. Promiješajte dok ne postane glatko.
- 2. Smjesu za pitu raspodijelite u četiri vatrostalne posude.
- 3. Stabljike rabarbare narežite na trake, veličine koja odgovara posudama. Rabarbaru možete zamijeniti nekim drugim voćem, poput malina, šljiva, jabuka. Nekoliko komadića rabarbare stavite u posudu, sa šupljom stranom prema dolje. Pospite šećerom.
- 4. Posude posložite na lim i pite pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
- 5. Pitu poslužite uz kuglicu sladoleda.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća