Pita s rabarbarom
Recept iz: Donna Hay
Način pripreme:
1. U posudi pomiješajte šećer u prahu, jaja, tekuće vrhnje, brašno, fino mljevene bademe i ekstrakt vanilije. Promiješajte dok ne postane glatko.
2. Smjesu za pitu raspodijelite u četiri vatrostalne posude.
3. Stabljike rabarbare narežite na trake, veličine koja odgovara posudama. Rabarbaru možete zamijeniti nekim drugim voćem, poput malina, šljiva, jabuka. Nekoliko komadića rabarbare stavite u posudu, sa šupljom stranom prema dolje. Pospite šećerom.
4. Posude posložite na lim i pite pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
5. Pitu poslužite uz kuglicu sladoleda.
Sastojci
- Sastojci130 g šećera u prahu 3 jaja 1 žličica tekućeg vrhnja 1 žlica brašna 1 žličica fino mljevenih badema 1 žličica ekstrakta od vanilije 5 stabljika rabarbare
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donna Hay
Tartelette sa smokvama i gorngonzolom
Recepti Donna Hay
Tjestenina s četiri vrste sira
Recepti Donna Hay
Beze - smjesa koja uvijek dobro ispadne
Recepti Donna Hay
Savršena Pavlova
Recepti Donna Hay
Pita od limuna i beze-smjese
Recepti Donna Hay
Piletina pohana u mlaćenici
Recepti Donna Hay
Hrskavi pileći burgeri
Recepti Donna Hay
Hrskava pileća salata s preljevom od mlaćenice na južnjački način
Recepti Donna Hay
Kolač od čokolade s posoljenom karamelom
Recepti Donna Hay
Pečeni čokoladni puding s malinama