Pita s rabarbarom

S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara.

Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire. Donna takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedjeljnim izdanjima novina News Limited i Herald. Izabrana je za jednog od “sedam veličanstvenih” pisaca o hrani na dodjeli međunarodnih nagrada u siječnju 2007. godine. Njezina vrlo uspješna linija kućanskih aparata trenutačno se prodaje u trgovinama David Jones u Australiji.

Sastojci

  • Sastojci
  • 130 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 1 žličica tekućeg vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica fino mljevenih badema
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 5 stabljika rabarbare

Priprema

  • 1. U posudi pomiješajte šećer u prahu, jaja, tekuće vrhnje, brašno, fino mljevene bademe i ekstrakt vanilije. Promiješajte dok ne postane glatko.
  • 2. Smjesu za pitu raspodijelite u četiri vatrostalne posude.
  • 3. Stabljike rabarbare narežite na trake, veličine koja odgovara posudama. Rabarbaru možete zamijeniti nekim drugim voćem, poput malina, šljiva, jabuka. Nekoliko komadića rabarbare stavite u posudu, sa šupljom stranom prema dolje. Pospite šećerom.
  • 4. Posude posložite na lim i pite pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
  • 5. Pitu poslužite uz kuglicu sladoleda.

Povezani recepti

Vidi sve