Pita s rabarbarom

Pita s rabarbarom

Opis

Način pripreme:

1. U posudi pomiješajte šećer u prahu, jaja, tekuće vrhnje, brašno, fino mljevene bademe i ekstrakt vanilije. Promiješajte dok ne postane glatko.

2. Smjesu za pitu raspodijelite u četiri vatrostalne posude.

3. Stabljike rabarbare narežite na trake, veličine koja odgovara posudama. Rabarbaru možete zamijeniti nekim drugim voćem, poput malina, šljiva, jabuka. Nekoliko komadića rabarbare stavite u posudu, sa šupljom stranom prema dolje. Pospite šećerom.

4. Posude posložite na lim i pite pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.

5. Pitu poslužite uz kuglicu sladoleda.

Sastojci

Sastojci

  • 130 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 1 žličica tekućeg vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica fino mljevenih badema
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 5 stabljika rabarbare

Povezani recepti