Pita s rabarbarom

Način pripreme:

1. U posudi pomiješajte šećer u prahu, jaja, tekuće vrhnje, brašno, fino mljevene bademe i ekstrakt vanilije. Promiješajte dok ne postane glatko.

2. Smjesu za pitu raspodijelite u četiri vatrostalne posude.

3. Stabljike rabarbare narežite na trake, veličine koja odgovara posudama. Rabarbaru možete zamijeniti nekim drugim voćem, poput malina, šljiva, jabuka. Nekoliko komadića rabarbare stavite u posudu, sa šupljom stranom prema dolje. Pospite šećerom.

4. Posude posložite na lim i pite pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.

5. Pitu poslužite uz kuglicu sladoleda.

Sastojci

  • Sastojci130 g šećera u prahu 3 jaja 1 žličica tekućeg vrhnja 1 žlica brašna 1 žličica fino mljevenih badema 1 žličica ekstrakta od vanilije 5 stabljika rabarbare

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve