Pita od trešanja

Način pripreme:

1. Za tijesto ispite brašno na podlogu i napravite rupu. U nju stavite ostale sastojke i postupno umijesite glatko tijesto. Kuglu tijesta stavite u lagano namazanu posudu i pokrijte krpom ili folijom. Ostavite da odstoji 30 minuta.

2.  Razvijte tanko tijesto. Maslacem premažite plitki lim za pitu i rasporedite tijesto. Uklonite ostatak tijesta. Osnovu pite pecite 20 minuta na 190 stupnjeva.

3. Iskoristite svježe ili trešnje iz kompota. Ako su svježe morate ih kratko prokuhati s malo šećera, kako biste dobili sirup. Zagrijte sirup od trešanja. Pomiješajte gustin u maloj posudi s malo hladnog sirupa od trešanja. Gustin ulijte u proključali sirup i miješajte dok se umak ne zgusne. Umak izlijte po ocijeđenim trešnjama bez koštica i dobro promiješajte.

4. Trešnje izlijte na ispečenu osnovu pite. Ravnomjerno ih rasporedite.

5. Pomiješajte vrhnje sa šećerom i prebacite u slastičarsku vrećicu, ohladite. Pitu ukrasite s nekoliko ružica od vrhnja. Ružice pospite sitno narezanom čokoladom.

Sastojci

  • Za tijesto200 g brašna 30 g maslaca 1 paketić suhog kvasca 100 ml svježeg mlijeka 2 žlice šećera prstohvat soli 1 žumanjakZa dekoraciju250 ml tekućeg vrhnja 50 g šećera 25 g tamne čokoladeZa nadjev600 g trešanja 150 ml sirupa od trešanja 4 žlice gustina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve