Pita od krumpira iz lima za pečenje
Recept iz: Rudolph van Veen

Priprema:
Pustite da se tijesto
otopi. Zagrijte pećnicu na 180 °C (ventilacija). Pobrašnite radnu plohu.
Stavite dva lista tijesta jedan na drugi te ih zarolajte u dugačku plohu (24
cm). Napravite četiri takve kore te ih stavite na lim obložen papirom za
pečenje. Izbodite tijesto vilicom. Očistite krumpir tako da ga izribate i
narežite ga na tanke ploške. Prekrijte tijesto kriškama krumpira tako da se
preklapaju, no ½ cm od ruba ostavite prazno. Pospite sir po krumpiru. Skinite
iglice ružmarina s grančica, sitno ih nasjeckajte i pospite po siru. Pospite
solju i paprom te poškropite maslinovim uljem. Pecite pitu od krumpira oko 20
minuta dok ne se ispeče i porumeni.
Sastojci
- Sastojci8 listova lisnatog tijesta (smrznutog) 20 g brašna 9 ovalnih voštanih krumpira 150 g svježeg kozjeg sira 3 grančice ružmarina ili timijana sol svježe mljeveni papar 2 velike žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom