Opis
Priprema:
Pustite da se tijesto otopi. Zagrijte pećnicu na 180 °C (ventilacija). Pobrašnite radnu plohu. Stavite dva lista tijesta jedan na drugi te ih zarolajte u dugačku plohu (24 cm). Napravite četiri takve kore te ih stavite na lim obložen papirom za pečenje. Izbodite tijesto vilicom. Očistite krumpir tako da ga izribate i narežite ga na tanke ploške. Prekrijte tijesto kriškama krumpira tako da se preklapaju, no ½ cm od ruba ostavite prazno. Pospite sir po krumpiru. Skinite iglice ružmarina s grančica, sitno ih nasjeckajte i pospite po siru. Pospite solju i paprom te poškropite maslinovim uljem. Pecite pitu od krumpira oko 20 minuta dok ne se ispeče i porumeni.
Sastojci
Sastojci
- 8 listova lisnatog tijesta (smrznutog)
- 20 g brašna
- 9 ovalnih voštanih krumpira
- 150 g svježeg kozjeg sira
- 3 grančice ružmarina ili timijana
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 velike žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja