Pita od krumpira iz lima za pečenje

Priprema:


Pustite da se tijesto otopi. Zagrijte pećnicu na 180 °C (ventilacija). Pobrašnite radnu plohu. Stavite dva lista tijesta jedan na drugi te ih zarolajte u dugačku plohu (24 cm). Napravite četiri takve kore te ih stavite na lim obložen papirom za pečenje. Izbodite tijesto vilicom. Očistite krumpir tako da ga izribate i narežite ga na tanke ploške. Prekrijte tijesto kriškama krumpira tako da se preklapaju, no ½ cm od ruba ostavite prazno. Pospite sir po krumpiru. Skinite iglice ružmarina s grančica, sitno ih nasjeckajte i pospite po siru. Pospite solju i paprom te poškropite maslinovim uljem. Pecite pitu od krumpira oko 20 minuta dok ne se ispeče i porumeni.

 

 

Sastojci

  • Sastojci8 listova lisnatog tijesta (smrznutog) 20 g brašna 9 ovalnih voštanih krumpira 150 g svježeg kozjeg sira 3 grančice ružmarina ili timijana sol svježe mljeveni papar 2 velike žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve