Pita od krumpira iz lima za pečenje

Pita od krumpira iz lima za pečenje

Opis

Priprema:


Pustite da se tijesto otopi. Zagrijte pećnicu na 180 °C (ventilacija). Pobrašnite radnu plohu. Stavite dva lista tijesta jedan na drugi te ih zarolajte u dugačku plohu (24 cm). Napravite četiri takve kore te ih stavite na lim obložen papirom za pečenje. Izbodite tijesto vilicom. Očistite krumpir tako da ga izribate i narežite ga na tanke ploške. Prekrijte tijesto kriškama krumpira tako da se preklapaju, no ½ cm od ruba ostavite prazno. Pospite sir po krumpiru. Skinite iglice ružmarina s grančica, sitno ih nasjeckajte i pospite po siru. Pospite solju i paprom te poškropite maslinovim uljem. Pecite pitu od krumpira oko 20 minuta dok ne se ispeče i porumeni.

 

 

Sastojci

Sastojci

  • 8 listova lisnatog tijesta (smrznutog)
  • 20 g brašna
  • 9 ovalnih voštanih krumpira
  • 150 g svježeg kozjeg sira
  • 3 grančice ružmarina ili timijana
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 velike žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja

Povezani recepti