Pita od kiselog kupusa sa slaninom
Recept iz: Rudolph van Veen
Način pripreme :
1. Ogulite i narežite krumpir na kockice . Kuhajte ga u slanoj vodi oko 10 minuta .
2. Izrežite slaninu na kockice i pržite na malo ulja oko 5 minuta . Luk narežite na polumjesece , a papriku na tanke trake . Dodajte ih slanini oko 3 minuta , dok ne omekšaju . Začinite solju i paprom .
3. Izvadite na nekoliko minuta lisnato tijesto da se otopi .
4. Procijedite kiseli kupus . Koristite isjeckan kupus koji je fermentirao u tegli . Umutite dva jaja , začinite solju i paprom i dodajte kupusu . Promiješajte .
5. Procijedite krumpire i vratiti ih kratko na vatru . Brašno dodajte slanini i povrću i promiješajte . Isključite vatru i dodajte sir , promiješajte . Dodajte krumpire i promiješajte . Smjesu prebacite u duboku posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite . Prelijte kupusom i rasporedite .
6. Dasku pobrašnite i razvaljajte lisnato tijesto u pravokutnik . Prebacite ga preko kupusa . Uvucite ruba unutra i dobro ga pritisnite vilicom . Tijesto premažite umućenim jajem . Pitu 15 minuta pecite u već ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva .
Sastojci
- Sastojci600 g krumpira sol 500 g kiselog kupusa 3 jaja sol i papar 150 g slanine 2 glavice crvenog luka 1 zelena paprika 50 g brašna 100 g naribanog sira 1 ploča lisnatog tijesta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom