Pita od kiselog kupusa sa slaninom

Način pripreme :

1. Ogulite i narežite krumpir na kockice . Kuhajte ga u slanoj vodi oko 10 minuta .

2. Izrežite slaninu na kockice i pržite na malo ulja oko 5 minuta . Luk narežite na polumjesece , a papriku na tanke trake . Dodajte ih slanini oko 3 minuta , dok ne omekšaju . Začinite solju i paprom .

3. Izvadite na nekoliko minuta lisnato tijesto da se otopi .

4. Procijedite kiseli kupus . Koristite isjeckan kupus koji je fermentirao u tegli . Umutite dva jaja , začinite solju i paprom i dodajte kupusu . Promiješajte .

5. Procijedite krumpire i vratiti ih kratko na vatru . Brašno dodajte slanini i povrću i promiješajte . Isključite vatru i dodajte sir , promiješajte . Dodajte krumpire i promiješajte . Smjesu prebacite u duboku posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite . Prelijte kupusom i rasporedite .

6. Dasku pobrašnite i razvaljajte lisnato tijesto u pravokutnik . Prebacite ga preko kupusa . Uvucite ruba unutra i dobro ga pritisnite vilicom . Tijesto premažite umućenim jajem . Pitu 15 minuta pecite u već ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva .

Sastojci

  • Sastojci600 g krumpira sol 500 g kiselog kupusa 3 jaja sol i papar 150 g slanine 2 glavice crvenog luka 1 zelena paprika 50 g brašna 100 g naribanog sira 1 ploča lisnatog tijesta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve