Pita od kiselog kupusa sa slaninom

Pita od kiselog kupusa sa slaninom

Opis

Način pripreme :

1. Ogulite i narežite krumpir na kockice . Kuhajte ga u slanoj vodi oko 10 minuta .

2. Izrežite slaninu na kockice i pržite na malo ulja oko 5 minuta . Luk narežite na polumjesece , a papriku na tanke trake . Dodajte ih slanini oko 3 minuta , dok ne omekšaju . Začinite solju i paprom .

3. Izvadite na nekoliko minuta lisnato tijesto da se otopi .

4. Procijedite kiseli kupus . Koristite isjeckan kupus koji je fermentirao u tegli . Umutite dva jaja , začinite solju i paprom i dodajte kupusu . Promiješajte .

5. Procijedite krumpire i vratiti ih kratko na vatru . Brašno dodajte slanini i povrću i promiješajte . Isključite vatru i dodajte sir , promiješajte . Dodajte krumpire i promiješajte . Smjesu prebacite u duboku posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite . Prelijte kupusom i rasporedite .

6. Dasku pobrašnite i razvaljajte lisnato tijesto u pravokutnik . Prebacite ga preko kupusa . Uvucite ruba unutra i dobro ga pritisnite vilicom . Tijesto premažite umućenim jajem . Pitu 15 minuta pecite u već ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva .

Sastojci

Sastojci

  • 600 g krumpira
  • sol
  • 500 g kiselog kupusa
  • 3 jaja
  • sol i papar
  • 150 g slanine
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 zelena paprika
  • 50 g brašna
  • 100 g naribanog sira
  • 1 ploča lisnatog tijesta

Povezani recepti