Opis
Način pripreme :
1. Ogulite i narežite krumpir na kockice . Kuhajte ga u slanoj vodi oko 10 minuta .
2. Izrežite slaninu na kockice i pržite na malo ulja oko 5 minuta . Luk narežite na polumjesece , a papriku na tanke trake . Dodajte ih slanini oko 3 minuta , dok ne omekšaju . Začinite solju i paprom .
3. Izvadite na nekoliko minuta lisnato tijesto da se otopi .
4. Procijedite kiseli kupus . Koristite isjeckan kupus koji je fermentirao u tegli . Umutite dva jaja , začinite solju i paprom i dodajte kupusu . Promiješajte .
5. Procijedite krumpire i vratiti ih kratko na vatru . Brašno dodajte slanini i povrću i promiješajte . Isključite vatru i dodajte sir , promiješajte . Dodajte krumpire i promiješajte . Smjesu prebacite u duboku posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite . Prelijte kupusom i rasporedite .
6. Dasku pobrašnite i razvaljajte lisnato tijesto u pravokutnik . Prebacite ga preko kupusa . Uvucite ruba unutra i dobro ga pritisnite vilicom . Tijesto premažite umućenim jajem . Pitu 15 minuta pecite u već ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva .
Sastojci
Sastojci
- 600 g krumpira
- sol
- 500 g kiselog kupusa
- 3 jaja
- sol i papar
- 150 g slanine
- 2 glavice crvenog luka
- 1 zelena paprika
- 50 g brašna
- 100 g naribanog sira
- 1 ploča lisnatog tijesta