Opis

PRIPREMA:

Stavite zatvorenu limenku kondenziranog mlijeka u lonac (ako je moguće bez teflonske obloge) i ulijte dovoljno vode da prekrije limenku. Zakuhajte vodu i kuhajte 2 sata. Dolijevajte vodu kako bi limenka uvijek bila prekrivena. Nakon kuhanja ostavite limenku da se u potpunosti ohladi prije otvaranja.

Dok se limenka kuha (znam da to zvuči ludo, ali stvarno funkcionira!), sameljite kekse u multipraktiku dok se ne pretvore u prah. Dodajte ih u otopljeni maslac i miješajte dok se sav maslac ne upije. Obložite dno i stranice (XX) lima do pola te rukama utisnite smjesu s keksima u lim. Stavite u zamrzivač dok se ne stvrdne.

Izlijte sadržaj limenke na bazu od keksa i rasporedite donjim dijelom žlice. Zatim odozgo posložite banane.

Tucite vrhnje sa šećerom u prahu dok ne dobijete mekši šlag te ga prelijte po vrhu.

Po vrhu naribajte čokoladu i stavite na hlađenje dok ne bude spremno za posluživanje. 

Sastojci

Za bazu

  • 330 g keksa Digestive
  • 200 g slanog maslaca
  • otopljenog u velikom loncu

Za karamelu

  • 397 g kondenziranog mlijeka iz limenke

Za ostatak nadjeva

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • prosijanog
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 velike banane ili 4 male
  • narezane na kolutiće
  • mala mliječna čokolada za ribanje po vrhu

Povezani recepti