Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

 

 

 

 

Sastojci

  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 cijelo pile
  • 1 luk, narezan
  • 1 x 3cm komadića đumbira, narezanog
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 1 štapić cimeta
  • 3 rajčice, narezane na četvrtine
  • 185g staklenka Curry umaka (Nyonya Curry Paste)
  • 270ml kokosovog mlijeka
  • 1 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 2 crvena krumpira (Desiree), oguljena i narezana na četvrtine
  • 1 šalica smrznutog mladog graška
  • Sol

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Izvadite pile iz hladnjaka barem sat vremena prije pripreme i posolite.
  • 2. Zagrijte ulje u posudi za pirjanje na srednjoj temperaturi i dodajte luk, đumbir, sol, zvjezdasti anis i cimet. Pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša i dodajte curry umak. Pirjajte još oko 3-4 minute i dodajte rajčicu te miješajte 1-2 minute i potom dodajte temeljac i kokosovo mlijeko, kuhajući dok ne zakuha.
  • 3. Narežite krumpir na četvrtine. Dodajte krumpire i grašak u umak i posolite. 
  • 4. Stavite piletinu u umak prsima prema dolje i poklopite. Pirjajte u pećnici sat vremena, poklopljeno.
  • 5. Poslužite s rižom kuhanom na pari.

Povezani recepti

Vidi sve