Pirjano pile u Curry umaku
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 cijelo pile
- 1 luk, narezan
- 1 x 3cm komadića đumbira, narezanog
- 2 zvjezdasta anisa
- 1 štapić cimeta
- 3 rajčice, narezane na četvrtine
- 185g staklenka Curry umaka (Nyonya Curry Paste)
- 270ml kokosovog mlijeka
- 1 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 2 crvena krumpira (Desiree), oguljena i narezana na četvrtine
- 1 šalica smrznutog mladog graška
- Sol
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Izvadite pile iz hladnjaka barem sat vremena prije pripreme i posolite.
- 2. Zagrijte ulje u posudi za pirjanje na srednjoj temperaturi i dodajte luk, đumbir, sol, zvjezdasti anis i cimet. Pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša i dodajte curry umak. Pirjajte još oko 3-4 minute i dodajte rajčicu te miješajte 1-2 minute i potom dodajte temeljac i kokosovo mlijeko, kuhajući dok ne zakuha.
- 3. Narežite krumpir na četvrtine. Dodajte krumpire i grašak u umak i posolite.
- 4. Stavite piletinu u umak prsima prema dolje i poklopite. Pirjajte u pećnici sat vremena, poklopljeno.
- 5. Poslužite s rižom kuhanom na pari.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju