Pirjani poriluk sa slaninom i indijskim oraščićem
Recept iz: Rudolph van Veen
Način pripreme:
1. Ogulite i narežite krumpire na kockice. Kuhajte ih u loncu u slanoj vodi sa stabljikom majčine dušice. Procijedite, uklonite majčinu dušicu i vratite krumpire u lonac te poklopite.
2. Slaninu narežite na tanke kriške i zapržite u dobro ugrijanoj tavi dok ne postanu hrskave.
3. Kobasice probušite na nekoliko mjesta nožem i prolijte po njima malo ulja. Ispecite s obje strane na dobro ugrijanom roštilju.
4. Stabljike poriluka razrežite po dužini i dobro operite listove. Poriluk narežite na tanke polumjesece. Pirjajte u dubokoj posudi s komadom maslaca.
5. Komad maslaca dodajte kuhanim krumpirima i zgnječite ih gnječilicom. Dodajte jaja i promiješajte, dobro će se prožeti. U pire od krumpira dodajte pirjani poriluk s maslacem i hrskavom slaninom, s masnoćom od prženja ili bez nje. Dobro promiješajte.
6. Poslužite veliku porciju pirea, a na njemu komade pečenih kobasica. Pospite lagano zapečenim indijskim oraščićima.
Sastojci
- Sastojci1 kg krumpira 200 g maslaca 2 jaja 2 poriluka 4 komada svježe slanine 150 g zapečenih indijskih oraščića sol i crni papar 4 svježe kobasice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama