Opis
Način pripreme:
1. Ogulite i narežite krumpire na kockice. Kuhajte ih u loncu u slanoj vodi sa stabljikom majčine dušice. Procijedite, uklonite majčinu dušicu i vratite krumpire u lonac te poklopite.
2. Slaninu narežite na tanke kriške i zapržite u dobro ugrijanoj tavi dok ne postanu hrskave.
3. Kobasice probušite na nekoliko mjesta nožem i prolijte po njima malo ulja. Ispecite s obje strane na dobro ugrijanom roštilju.
4. Stabljike poriluka razrežite po dužini i dobro operite listove. Poriluk narežite na tanke polumjesece. Pirjajte u dubokoj posudi s komadom maslaca.
5. Komad maslaca dodajte kuhanim krumpirima i zgnječite ih gnječilicom. Dodajte jaja i promiješajte, dobro će se prožeti. U pire od krumpira dodajte pirjani poriluk s maslacem i hrskavom slaninom, s masnoćom od prženja ili bez nje. Dobro promiješajte.
6. Poslužite veliku porciju pirea, a na njemu komade pečenih kobasica. Pospite lagano zapečenim indijskim oraščićima.
Sastojci
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 200 g maslaca
- 2 jaja
- 2 poriluka
- 4 komada svježe slanine
- 150 g zapečenih indijskih oraščića
- sol i crni papar
- 4 svježe kobasice