Pirjani poriluk sa slaninom i indijskim oraščićem

Način pripreme:

1. Ogulite i narežite krumpire na kockice. Kuhajte ih u loncu u slanoj vodi sa stabljikom majčine dušice. Procijedite, uklonite majčinu dušicu i vratite krumpire u lonac te poklopite.

2. Slaninu narežite na tanke kriške i zapržite u dobro ugrijanoj tavi dok ne postanu hrskave.

3. Kobasice probušite na nekoliko mjesta nožem i prolijte po njima malo ulja. Ispecite s obje strane na dobro ugrijanom roštilju.

4. Stabljike poriluka razrežite po dužini i dobro operite listove. Poriluk narežite na tanke polumjesece. Pirjajte u dubokoj posudi s komadom maslaca.

5. Komad maslaca dodajte kuhanim krumpirima i zgnječite ih gnječilicom. Dodajte jaja i promiješajte, dobro će se prožeti. U pire od krumpira dodajte pirjani poriluk s maslacem i hrskavom slaninom, s masnoćom od prženja ili bez nje. Dobro promiješajte.

6. Poslužite veliku porciju pirea, a na njemu komade pečenih kobasica. Pospite lagano zapečenim indijskim oraščićima.

Sastojci

  • Sastojci1 kg krumpira 200 g maslaca 2 jaja 2 poriluka 4 komada svježe slanine 150 g zapečenih indijskih oraščića sol i crni papar 4 svježe kobasice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve