Opis
Unaprijed zagrijte pećnicu na 220 °C (ili 200 °C s ventilatorom).
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi koja se može upotrebljavati u pećnici ili u vatrostalnoj posudi na srednjoj do jakoj vatri. Dodajte češnjak i začinsko bilje te kuhajte 1-2 minute, zatim dodajte piletinu i svaku stranu kuhajte 10-12 minuta. Deglazirajte tavu vinom i ostavite da vrije 1-2 minute kako bi alkohol mogao ispariti. Začinite solju.
Rasporedite cherry rajčice na jelo i stavite tavu ili vatrostalnu posudu u pećnicu na 10-20-25 minuta da se piletina skuha do kraja. Kad je pri kraju, uključite funkciju roštiljanja da izgleda zlaćano i zažareno.
Poslužite vruće ili toplo s mnogo kruha koji ćete umakati u božanstveni umak od vina.
Sastojci
Sastojci
- 4 stolne žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 4 režnja češnjaka s kožicom
- stisnutog nožem
- 2-3 grančice ružmarina
- 1 šaka listova origana
- 4 pileta Maryland (bataci) očišćena od masti
- 200 ml bijelog vina
- pahuljice soli
- 250 g cherry rajčica
- cijelih i narezanih na polovice
- hrskavi kruh za posluživanje