Pirjana piletina maryland s vinom i rajčicama
Recept iz: Silvia Colloca
Unaprijed zagrijte pećnicu na 220 °C (ili 200 °C s ventilatorom).
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi koja se može upotrebljavati u pećnici ili u vatrostalnoj posudi na srednjoj do jakoj vatri. Dodajte češnjak i začinsko bilje te kuhajte 1-2 minute, zatim dodajte piletinu i svaku stranu kuhajte 10-12 minuta. Deglazirajte tavu vinom i ostavite da vrije 1-2 minute kako bi alkohol mogao ispariti. Začinite solju.
Rasporedite cherry rajčice na jelo i stavite tavu ili vatrostalnu posudu u pećnicu na 10-20-25 minuta da se piletina skuha do kraja. Kad je pri kraju, uključite funkciju roštiljanja da izgleda zlaćano i zažareno.
Poslužite vruće ili toplo s mnogo kruha koji ćete umakati u božanstveni umak od vina.
Sastojci
- Sastojci4 stolne žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja 4 režnja češnjaka s kožicom stisnutog nožem 2-3 grančice ružmarina 1 šaka listova origana 4 pileta Maryland (bataci) očišćena od masti 200 ml bijelog vina pahuljice soli 250 g cherry rajčica cijelih i narezanih na polovice hrskavi kruh za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Spaghettini s ricotta mesnim okruglicama
Recepti Silvia Colloca
Rosine Zeppole
Recepti Silvia Colloca
Torta di Pane (torta od ostataka kruha) s čokoladom i trešnjama
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Silvia Colloca
Migliaccio, napuljski kolač od grisa i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Orecchiette s lišćem repe i pangrattatom
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina sa slanutkom i toskanskim zeljem
Recepti Silvia Colloca
Schiacciata na 2 načina
Recepti Silvia Colloca
Torta od mascarponea, jabuke I cimeta
Recepti Silvia Colloca
“Pizzette” od ustajalog kruha