Pirjana piletina maryland s vinom i rajčicama

Unaprijed zagrijte pećnicu na 220 °C (ili 200 °C s ventilatorom).

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi koja se može upotrebljavati u pećnici ili u vatrostalnoj posudi na srednjoj do jakoj vatri. Dodajte češnjak i začinsko bilje te kuhajte 1-2 minute, zatim dodajte piletinu i svaku stranu kuhajte 10-12 minuta. Deglazirajte tavu vinom i ostavite da vrije 1-2 minute kako bi alkohol mogao ispariti. Začinite solju.

Rasporedite cherry rajčice na jelo i stavite tavu ili vatrostalnu posudu u pećnicu na 10-20-25 minuta da se piletina skuha do kraja. Kad je pri kraju, uključite funkciju roštiljanja da izgleda zlaćano i zažareno.

Poslužite vruće ili toplo s mnogo kruha koji ćete umakati u božanstveni umak od vina.

Sastojci

  • Sastojci4 stolne žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja 4 režnja češnjaka s kožicom stisnutog nožem 2-3 grančice ružmarina 1 šaka listova origana 4 pileta Maryland (bataci) očišćena od masti 200 ml bijelog vina pahuljice soli 250 g cherry rajčica cijelih i narezanih na polovice hrskavi kruh za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve