Pirjana piletina maryland s vinom i rajčicama

Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji. Život ju je odveo u Australiju, gdje je godinama bila uspješna kazališna i TV  glumica, te postala majka Raphaela i Miroa. Rođenje njezine dvojice sinova motiviralo je Silviju da prouči dublje svoje talijansko naslijeđe kako bi bila sigurna da će prenijeti svojoj djeci pravi osjećaj talijanske ostavštine. Silvija posjećuje tri regije Italije koje su joj bliske srcu - Abruzzo, Le Marche i Molise, kako bi ponovo otkrila autentičnu „cucina povera“, spravljanje zdravih i srcu toplih obroka pristupačnih svima. U svakoj epizodi Silvija susreće lokalne stanovnike, kuha u njihovim kuhinjama i omogućuje gledateljima da zavire u pravu talijansku tajnu slatkog života. Silvia susreće kuhare , koji s njom dijele svoje gastronomske užitke, i vodi nas svojoj obitelji kojoj potom spravlja hranu svakodnevne Italije. Sa pozadinskim slikama rimskih ruševina, sela smještenih na proplancima planina do drevne tradicije ribara, „Silvia Colloca i talijanska kuhinja, nije samo kulinarska emisija   to je gozba za oči svih putnika u fotelji.

Sastojci

  • 4 stolne žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 4 režnja češnjaka s kožicom stisnutog nožem
  • 2-3 grančice ružmarina
  • 1 šaka listova origana
  • 4 pileta Maryland (bataci) očišćena od masti
  • 200 ml bijelog vina
  • pahuljice soli
  • 250 g cherry rajčica cijelih i narezanih na polovice
  • hrskavi kruh za posluživanje

Priprema

  • 1. Unaprijed zagrijte pećnicu na 220 °C (ili 200 °C s ventilatorom).
  • 2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi koja se može upotrebljavati u pećnici ili u vatrostalnoj posudi na srednjoj do jakoj vatri. Dodajte češnjak i začinsko bilje te kuhajte 1-2 minute, zatim dodajte piletinu i svaku stranu kuhajte 10-12 minuta. Deglazirajte tavu vinom i ostavite da vrije 1-2 minute kako bi alkohol mogao ispariti. Začinite solju.
  • 3. Rasporedite cherry rajčice na jelo i stavite tavu ili vatrostalnu posudu u pećnicu na 10-20-25 minuta da se piletina skuha do kraja. Kad je pri kraju, uključite funkciju roštiljanja da izgleda zlaćano i zažareno.
  • 4. Poslužite vruće ili toplo s mnogo kruha koji ćete umakati u božanstveni umak od vina.

Povezani recepti

Vidi sve