Pirinejska svinjeća rebarca s pirjanim povrćem
Recept iz: Rudolph van Veen
Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu svinjećih rebarca koji uključuje i pirjano povrće!
Sastojci
- Sastojci4 komada svinjećih reberaca 1 vezica zelenih šparoga 2 mrkve 1 zelena paprika 1 crvena paprika 2 rajčice 1 žlica smeđeg šećera maslinovo ulje sol i papar
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Rebarca narežite na komade. U mužaru usitnite zrna papra i meso pospite njime. Meso posolite i zalijte s malo maslinova ulja. Promiješajte.
- 2. Ugrijte tavu, ali ne prejako i stavite meso u nju. Pržite ga na slaboj vatri tako da ga s vremena na vrijeme okrećete.
- 3. Prerežite zrna bijelog i crnog grožđa. Dodajte ih mesu kada je ono već gotovo. Promiješajte i ulijte čašu crnog vina. Čim se umak reducira, uklonite tavu s vatre.
- 4. Za povrće ogulite i narežite mrkve na kolutiće. Paprike narežite na krupno. Ulijte maslinovo ulje u vruću tavu i dodajte narezano povrće. Pržite 5 minuta miješajući. Dodajte šećer, a zatim i temeljac. Promiješajte.
- 5. Rajčice narežite na ploške, a šparoge na duže komade. Dodajte ih ostalom povrću. Začinite soli i paprom i pecite dok povrće ne postane hrskavo.
- 6. Poslužite povrće kao temelj, a na njemu meso s grožđem i umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci u umaku
Recepti Ainsley Harriott
Souvlaki svinjski kebab i zelena grčka salata
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama