Opis
Način pripreme:
1. Rebarca narežite na komade. U mužaru usitnite zrna papra i meso pospite njime. Meso posolite i zalijte s malo maslinova ulja. Promiješajte.
2. Ugrijte tavu, ali ne prejako i stavite meso u nju. Pržite ga na slaboj vatri tako da ga s vremena na vrijeme okrećete.
3. Prerežite zrna bijelog i crnog grožđa. Dodajte ih mesu kada je ono već gotovo. Promiješajte i ulijte čašu crnog vina. Čim se umak reducira, uklonite tavu s vatre.
4. Za povrće ogulite i narežite mrkve na kolutiće. Paprike narežite na krupno. Ulijte maslinovo ulje u vruću tavu i dodajte narezano povrće. Pržite 5 minuta miješajući. Dodajte šećer, a zatim i temeljac. Promiješajte.
5. Rajčice narežite na ploške, a šparoge na duže komade. Dodajte ih ostalom povrću. Začinite soli i paprom i pecite dok povrće ne postane hrskavo.
6. Poslužite povrće kao temelj, a na njemu meso s grožđem i umakom.
Sastojci
Sastojci
- 4 komada svinjećih reberaca
- 1 vezica zelenih šparoga
- 2 mrkve
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 2 rajčice
- 1 žlica smeđeg šećera
- maslinovo ulje
- sol i papar