Pirinejska svinjeća rebarca s pirjanim povrćem

Pirinejska svinjeća rebarca s pirjanim povrćem

Opis

Način pripreme:

1. Rebarca narežite na komade. U mužaru usitnite zrna papra i meso pospite njime. Meso posolite i zalijte s malo maslinova ulja. Promiješajte.

2. Ugrijte tavu, ali ne prejako i stavite meso u nju. Pržite ga na slaboj vatri tako da ga s vremena na vrijeme okrećete.

3. Prerežite zrna bijelog i crnog grožđa. Dodajte ih mesu kada je ono već gotovo. Promiješajte i ulijte čašu crnog vina. Čim se umak reducira, uklonite tavu s vatre.

4. Za povrće ogulite i narežite mrkve na kolutiće. Paprike narežite na krupno. Ulijte maslinovo ulje u vruću tavu i dodajte narezano povrće. Pržite 5 minuta miješajući. Dodajte šećer, a zatim i temeljac. Promiješajte.

5. Rajčice narežite na ploške, a šparoge na duže komade. Dodajte ih ostalom povrću. Začinite soli i paprom i pecite dok povrće ne postane hrskavo.

6. Poslužite povrće kao temelj, a na njemu meso s grožđem i umakom.

Sastojci

Sastojci

  • 4 komada svinjećih reberaca
  • 1 vezica zelenih šparoga
  • 2 mrkve
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 2 rajčice
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Povezani recepti