Pirinejska svinjeća rebarca s pirjanim povrćem

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu svinjećih rebarca koji uključuje i pirjano povrće!

Sastojci

  • Sastojci4 komada svinjećih reberaca 1 vezica zelenih šparoga 2 mrkve 1 zelena paprika 1 crvena paprika 2 rajčice 1 žlica smeđeg šećera maslinovo ulje sol i papar

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Rebarca narežite na komade. U mužaru usitnite zrna papra i meso pospite njime. Meso posolite i zalijte s malo maslinova ulja. Promiješajte.
  • 2. Ugrijte tavu, ali ne prejako i stavite meso u nju. Pržite ga na slaboj vatri tako da ga s vremena na vrijeme okrećete.
  • 3. Prerežite zrna bijelog i crnog grožđa. Dodajte ih mesu kada je ono već gotovo. Promiješajte i ulijte čašu crnog vina. Čim se umak reducira, uklonite tavu s vatre.
  • 4. Za povrće ogulite i narežite mrkve na kolutiće. Paprike narežite na krupno. Ulijte maslinovo ulje u vruću tavu i dodajte narezano povrće. Pržite 5 minuta miješajući. Dodajte šećer, a zatim i temeljac. Promiješajte.
  • 5. Rajčice narežite na ploške, a šparoge na duže komade. Dodajte ih ostalom povrću. Začinite soli i paprom i pecite dok povrće ne postane hrskavo.
  • 6. Poslužite povrće kao temelj, a na njemu meso s grožđem i umakom.

Povezani recepti

Vidi sve