Stavite korjenasto povrće u posudu i dodajte brašno, prašak za pecivo, mladi luk, muškatni oraščić te sol i papar. Zagrijte ulje u tavi srednje veličine i dodajte velike žlice smjese s batatom. Lagano utisnite žlicom kako biste napravili oblik pljeskavice i pržite minutu prije nego što ih okrenete. Kada postanu zlatno smeđe boje, izvadite ih iz tave, ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite s kuhanim jajima, šunkom i bagetom.  

Sastojci

  • 800g lokalno uzgojenog korjenastog povrća ( jama i batata ), oguljeno i grubo naribano
  • 30 g brašna  
  • 1 čajna žličica praška za pecivo  
  • ¼ vezice mladog luka, sitno sjeckanog
  • malo muškatnog oraščića
  • sol i papar
  • 4 jajeta, pržena za posluživanje
  • šunka, za posluživanje
  • hrskavi baget, za posluživanje
  • biljno ulje za prženje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve