Pire od lokalno uzgajanog korjenastog povrća s kuhanim jajima
Recept iz: Justine Schofield
Stavite korjenasto povrće u posudu i dodajte brašno, prašak za pecivo, mladi luk, muškatni oraščić te sol i papar. Zagrijte ulje u tavi srednje veličine i dodajte velike žlice smjese s batatom. Lagano utisnite žlicom kako biste napravili oblik pljeskavice i pržite minutu prije nego što ih okrenete. Kada postanu zlatno smeđe boje, izvadite ih iz tave, ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite s kuhanim jajima, šunkom i bagetom.
Sastojci
- 800g lokalno uzgojenog korjenastog povrća ( jama i batata ), oguljeno i grubo naribano
- 30 g brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- ¼ vezice mladog luka, sitno sjeckanog
- malo muškatnog oraščića
- sol i papar
- 4 jajeta, pržena za posluživanje
- šunka, za posluživanje
- hrskavi baget, za posluživanje
- biljno ulje za prženje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja