Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 1 veća mjerica jagoda, odstranjenih peteljki
  • 1 žlica organskog tekućeg meda
  • Prstohvat crnog papra
  • 1 limun, naribana korica i sok
  • 300 ml tučenog vrhnja
  • Sirup od bazge, prema ukusu
  • 4 keksa od đumbira, krupno narezanih

Priprema

  • 1. Jagode iz polovice mjerice izrežite na četvrtine, stavite u zdjelu i vilicom ih zgnječite. Dodajte med.
  • 2. Preostale jagode krupno narežite i umiješajte u pire s medom, naribanom koricom limuna i prstohvatom papra. Ostavite da se okusi prožmu dok pripremate kremu.
  • 3. U zdjelu ulijte vrhnje i sirup od bazge. Mutite žustro dok se vrhnje ne zgusne pa ga ulijte u vrećicu za glazuru.
  • 4. Stavite pire od jagoda na dno čaše pa na to istisnite sloj kreme i ponovite 3-4 puta dok ne napunite čašu. Ohladite prije posluživanja. Pospite krupno narezane kekse na vrhu i ukrasite jagodom.

Povezani recepti

Vidi sve