Pire od jagoda s kremom od bazge
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 1 veća mjerica jagoda, odstranjenih peteljki
- 1 žlica organskog tekućeg meda
- Prstohvat crnog papra
- 1 limun, naribana korica i sok
- 300 ml tučenog vrhnja
- Sirup od bazge, prema ukusu
- 4 keksa od đumbira, krupno narezanih
Priprema
- 1. Jagode iz polovice mjerice izrežite na četvrtine, stavite u zdjelu i vilicom ih zgnječite. Dodajte med.
- 2. Preostale jagode krupno narežite i umiješajte u pire s medom, naribanom koricom limuna i prstohvatom papra. Ostavite da se okusi prožmu dok pripremate kremu.
- 3. U zdjelu ulijte vrhnje i sirup od bazge. Mutite žustro dok se vrhnje ne zgusne pa ga ulijte u vrećicu za glazuru.
- 4. Stavite pire od jagoda na dno čaše pa na to istisnite sloj kreme i ponovite 3-4 puta dok ne napunite čašu. Ohladite prije posluživanja. Pospite krupno narezane kekse na vrhu i ukrasite jagodom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda