Pink Panther sushi s lišćem cikle u tempuri

Riža za sushi

Isperite rižu vodom dok voda ne ostane čista. Rižu ostavite da stoji 10 minuta. Rižu stavite u 700 ml hladne vode i kuhajte oko dvije minute na jakoj vatri. Smanjite plamen i kuhajte još pet minuta na srednje jakoj vatri. Vatru zatim još smanjite i kuhajte rižu još osam do 12 minuta na laganoj vatri. Ugasite vatru i pustite je 15-ak minuta da stoji u loncu, prekrivena kuhinjskom krpom i loncem. Rižu rasporedite po širokoj posudi kako bi se što prije ohladila. U loncu zagrijte bijeli vinski ocat s rižinim octom, šećerom i soli. Šećer i sol moraju se u potpunosti otopiti. Pustite da se ocat malo ohladi, zatim ga prelijte preko riže tako da se svako zrno riže sjaji.

Punjenje

Meso rakova dobro iscijedite i osušite. Pomiješajte ga sa sambalom i majonezom pa začinite s malo svježe mljevenog papra. Ciklu ogulite i ribežom je narežite na jako tanke ploškice.

Motanje sushija

Listove nori položite sjajnom stranom prema dolje na podložak od bambusa. Mokrim rukama rasporedite rižu preko dvije trećine listova. Sloj riže mora biti debljine oko 0,5 cm. Preko riže posložite ploškice cikle, a meso raka nanesite tako da tvori liniju po sredini kora nori. Malo riže rasporedite po cikli.

Uz pomoć podloška od bambusa čvrsto zamotajte sushi. Rub listova nori navlažite s malo vode i zalijepite.

Lišće cikle u tempuri

Mješavinu za tempuru pomiješajte s vodom dok ne dobijete rijetku smjesu, otprilike gustoće kao smjesa za palačinke. Ulje zagrijte na 180 stupnjeva. Lišće cikle uronite u tempuru i pržite jednu do dvije minute, dok ne postane hrskavo i zlatnosmeđe. Pustite lišće da se ocijedi na kuhinjskom ubrusu i poslužite ga uz sushi.    

Sastojci

  • Riža za sushi500 g riže za sushi 700 ml hladne vodeOcat sushi65 ml bijelog vinskog octa 65 ml rižina octa 65 g šećera 1 mala žličica soliPunjenje150 g kuhanog mesa rakova 1 velika žlica paste sambal badjak 1 velika žlica majoneze 1 cikla listovi nori Listovi cikle u tempuri100 g smjese tempura malo vode 5 listova cikle ulje za prženjeDodatno potrebno kuhinjska krpa široka posuda ribež podložak od bambusa kuhinjski ubrusi

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve