Piletina s pireom skordalia i umakom od metvice

Sastojci

  • 3 krumpira (ovisno o veličini)
  • 2 komada komada pilećih prsa s kožicom
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 0.5 zelene čili-papričice
  • mala vezica metvice
  • 150 g jogurta
  • sol
  • papar po želji

Priprema

  • 1. Zagrijte prethodno pećnicu na 200 stupnjeva.
  • 2. Ogulite 2 krumpira, narežite ih na kockice, prekrijte vodom, dodajte prstohvat soli i pustite da proključa. Kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite i zgnječite.
  • 3. U tavi za prženje zagrijte ulje i 3 naribana češnja češnjaka dok češnjak ne omekša i ulje ne poprimi miris. Potom u zgnječeni krumpir dodajte ulje, češnjak i jogurt te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • 4. U tavi za prženje zagrijte 2 velike žlice ulja. Začinite pileća prsa te stavite na vruću tavu kožicom prema dolje. Pržite dok kožica ne postane hrskava. Potom prebacite u pećnicu na 7 do 8 minuta dok piletina ne postane čvrsta na dodir.
  • 5. Kako biste napravili umak, grubo nasjeckajte 2 rajčice, dodajte sjeckanu čili-papričicu, začinite solju i na kraju dodajte sjeckanu metvicu.
  • 6. Kod posluživanja na tanjur stavite kremasti pire, a odozgo dodajte hrskavu piletinu i umak.

Povezani recepti

Vidi sve