Piletina s pireom skordalia i umakom od metvice

1.    Zagrijte prethodno pećnicu na 200 stupnjeva.

2.    Ogulite 2 krumpira, narežite ih na kockice, prekrijte vodom, dodajte prstohvat soli i pustite da proključa. Kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite i zgnječite.

3.    U tavi za prženje zagrijte ulje i 3 naribana češnja češnjaka dok češnjak ne omekša i ulje ne poprimi miris. Potom u zgnječeni krumpir dodajte ulje, češnjak i jogurt te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

4.    U tavi za prženje zagrijte 2 velike žlice ulja. Začinite pileća prsa te stavite na vruću tavu kožicom prema dolje. Pržite dok kožica ne postane hrskava. Potom prebacite u pećnicu na 7 do 8 minuta dok piletina ne postane čvrsta na dodir.

5.    Kako biste napravili umak, grubo nasjeckajte 2 rajčice, dodajte sjeckanu čili-papričicu, začinite solju i na kraju dodajte sjeckanu metvicu.

6.    Kod posluživanja na tanjur stavite kremasti pire, a odozgo dodajte hrskavu piletinu i umak. 

Sastojci

  • Sastojci2 krumpira 2 komada pilećih prsa 3 žlice maslinova ulja 3 češnja češnjaka 2 rajčice 0.5 čili papričice mala vezica metvice 150 g jogurta sol i papar po želji

Priprema