Piletina s maslacem i Naan kruhom

Način pripreme:

Prosijte brašno, sodu bikarbonu i sol u posudu. Napravite udubljenje u brašnu i dodajte jedno blago umućeno jaje. Dodajte mlijeko i malo vode. Rukama umijesite tijesto dok ne postane sasvim mekano. Po potrebi dodajte još vode. Tijesto ne smije biti vlažno. Kada se sve sjedini, stavite tijesto na podlogu malo posipanu brašnom i mijesiti ga 5 minuta. Prebaciti tijesto u lim, prekrijte ga vlažnom krpom i ostaviti 2 sata da se nadigne.

Kada tijesto naraste, podijeliti ga na 4 dijela. Svaki dio oblikujte u kuglu I razvaljajte na debljinu od ¼ cm.

Staviti jednu i pol žlicu piletine u sredinu svakog komada tijesta. Rubove tijesta premažite umućenim jajetom. Presavijte tijesto da bi se napravio polukrug. Savijte i utisnite rubove kako bi se zatvorili.

Stavite ghee maslac na vruću tavu. Kada se počne topiti, dodajte presavijeno tijesto i pecite 4 do 5 minuta s obje strane. Kad se ispeče, ostaviti ih da se ocijede na kuhinjskom ubrusu nekoliko minuta.

 

Sastojci

  • Sastojci64 g ili kockica kuhane piletine s maslacem 400 g brašna 1 žličica sode bikarbone 1 žličica soli 2 jaja umućena 60 ml mlijeka 236 ml vode 1 žlica ghee maslaca

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve