Opis

  1. Ogulite i uklonite vanjske listove limunske trave kako biste otkrili mekani unutarnji dio. Narežite na kraće dijelove i stavite u procesor za hranu. Ogulite đumbir, narežite na tanke ploške i dodajte limunskoj travi.
  2. Narežite ljute papričice, uklonite unutarnji dio biljke, zatim ih dodajte đumbiru i oguljenim češnjevima češnjaka, te narezanim stabljikama i polovici količine korijandera. U procesor za hranu naribajte zest dvije limete, uključite stroj i sjeckajte dok sve ne postane gruba pasta, uz dodavanje malo ulja.
  3. Dodajte rajčicu, riblji umak i tamni soja umak, nastavite miksati.
  4. U dubokoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj ili jakoj vatri, te na taj način malo posmeđite komade piletine, povremeno ih okrećite kako bi dobili boju sa svih strana.
  5. U međuvremenu, marelice prepolovite i izvadite koštice, ostavite ih sa strane. Izvadite piletinu i uklonite višak ulja, ostavite samo jednu žlicu ulja u tavi. Dodajte pola količine začinske paste i pržite na slaboj vatri otprilike dvije minute, do ne pusti miris, zatim vratite piletinu u tavu.
  6. Ulijte kokosovo mlijeko, promiješajte, poklopite i ostavite da se lagano krčka na slaboj vatri deset minuta. (Preostalu začinsku pastu možete čuvati u hladnjaku, prekrivenu s malo ulja i poklopcem, otprilike tjedan dana.)
  7. Marelice ubacite u umak i kuhajte deset minuta, dok ne omekšaju. Provjerite je li piletina i voće gotovo, zatim dodajte sok limeta i preostali korijander, grubo nasjeckan. Začinite po ukusu sa soli ako je potrebno. Poslužite s rižom ili kruhom.

Sastojci

  • 3 stabljike limunske trave
  • 50g svježeg đumbira
  • 2 ljutih crvenih papričica
  • 2 češnja češnjaka
  • vezica korijandera
  • 2 limete
  • 1 žlica kokosovog ulja (plus dodatno za pastu)
  • 200 g rajčica, narezane na veće komade
  • 1 žlica ribljeg umaka (nam pla)
  • 2 žlice tamnog soja umaka
  • 8 pilećih zabatka
  • 8 marelica
  • 400 ml kokosovog mlijeka

Povezani recepti