Piletina s limunom i artičokama
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Pripremite kokoš tako da je prerežete po sredini, ne do kraja, samo da se spljošti.
  3. Da biste pripremili marinadu, pomiješajte sve preostale sastojke, dobro izmiješajte i utrljajte u kokoš. Završite s malo iscijeđenog limunova soka.
  4. Pustite da se marinira između 10 minuta do dva sata.

 

  1. Zagrijte maslinovo ulje u posudi koja može u pećnicu, dodajte kokoš kožicom prema dolje te pržite dok ne porumeni.
  2. U međuvremenu narežite artičoke. Poškropite ih limunovim sokom da ne bi potamnile.
  3. Izvadite kokoš kada dobije zlatnu boju te je ostavite sa strane u zasebnoj zdjeli.
  4. U istu (neopranu) posudu dodajte preostale sastojke i promiješajte. Dodajte prstohvat soli i papra.
  5. Vratite kokoš u posudu i stavite je peći u pećnicu oko 20 minuta dok se sve ne ispeče.
  6. Kod serviranja pospite prstohvatom sumaca, sjeckanim peršinom i poškropite limunovim sokom. 

Sastojci

  • Marinada5 žlica maslinova ulja 3 grančice timijana 1 žličica sumaca 1 svježi limun rezan na tanke kriške 1 sjeckani konzervirani limun (nije obvezno) sok 1 limuna 2 češnja češnjakaSastojci maslinovo ulje 3 artičoke očišćene do sredine – ili kupljene smrznute – i potom narezane na kriške mala vrećica malih krumpira 1 konzerva zelenih maslina 2 češnja češnjaka sol i papar svježi peršin po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve