Piletina pohana u mlaćenici
Recept iz: Donna Hay
Osnovni recept
1.KORAK
Stavite papriku u prahu i sjemenke koromača u veliku zdjelu i izmiješajte. Dodajte piletinu i miješajte dok ne bude prekrivena začinima. Dodajte mlaćenicu, promiješajte da se sve sjedini i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2. KORAK
Dvije trećine velikog lonca ispunite uljem i grijte na srednje jakom plamenu dok ulje ne dosegne temperaturu od 180 stupnjeva (možete izmjeriti termometrom za prženje).
3. KORAK
Dok se ulje grije, stavite brašno, prašak za pecivo, sol i papar na veliki lim za pečenje i promiješajte.
4. KORAK
Izvadite piletinu iz smjese od mlaćenice, te pustite da se višak smjese ocijedi. Stavite je na lim sa smjesom od brašna i miješajte dok ne bude ravnomjerno prekrivena.
5. KORAK
Pržite piletinu (ne sve odjednom) 5-6 minuta ili dok ne bude hrskava, zlatna i potpuno pečena. Pustite da papirnati ručnik upije višak ulja te ostavite na toplom. Pospite s još soli prije posluživanja. Količine su dovoljne za 4-6 osoba.
SAVJETI
Smjesu od brašna možete pomiješati i u velikoj plastičnoj vrećici koju možete zatvoriti na vrhu. Zatvorite je i tresite kako bi se piletina obložila smjesom. Kako bi piletina ostala topla do posluživanja, držite je na limu za pečenje u pećnici na 140 stupnjeva.
Sastojci
- Piletina pohana u mlaćenici
- 2 žlice slatke crvene paprike u prahu
- 1 žlica sjemenki koromača
- zgnječenih
- 125 g filea pilećih nadbataka
- 500 ml mlaćenice
- biljno ulje
- za prženje
- 300 g glatkog bijelog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 2 žličice krupne morske soli
- plus dodatno za posluživanje
- ½ žličica mljevenog crnog papra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom