Piletina pohana u mlaćenici

iStock
Piletina pohana u mlaćenici

Opis

Osnovni recept

 

1.KORAK

Stavite papriku u prahu i sjemenke koromača u veliku zdjelu i izmiješajte. Dodajte piletinu i miješajte dok ne bude prekrivena začinima. Dodajte mlaćenicu, promiješajte da se sve sjedini i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

 

2. KORAK

Dvije trećine velikog lonca ispunite uljem i grijte na srednje jakom plamenu dok ulje ne dosegne temperaturu od 180 stupnjeva (možete izmjeriti termometrom za prženje).

 

3. KORAK

Dok se ulje grije, stavite brašno, prašak za pecivo, sol i papar na veliki lim za pečenje i promiješajte.

 

4. KORAK

Izvadite piletinu iz smjese od mlaćenice, te pustite da se višak smjese ocijedi. Stavite je na lim sa smjesom od brašna i miješajte dok ne bude ravnomjerno prekrivena.

 

5. KORAK

Pržite piletinu (ne sve odjednom) 5-6 minuta ili dok ne bude hrskava, zlatna i potpuno pečena. Pustite da papirnati ručnik upije višak ulja te ostavite na toplom. Pospite s još soli prije posluživanja. Količine su dovoljne za 4-6 osoba.

 

SAVJETI

Smjesu od brašna možete pomiješati i u velikoj plastičnoj vrećici koju možete zatvoriti na vrhu. Zatvorite je i tresite kako bi se piletina obložila smjesom. Kako bi piletina ostala topla do posluživanja, držite je na limu za pečenje u pećnici na 140 stupnjeva.

Sastojci

Piletina pohana u mlaćenici

  • 2 žlice slatke crvene paprike u prahu
  • 1 žlica sjemenki koromača
  • zgnječenih
  • 125 g filea pilećih nadbataka
  • 500 ml mlaćenice
  • biljno ulje
  • za prženje
  • 300 g glatkog bijelog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 žličice krupne morske soli
  • plus dodatno za posluživanje
  • ½ žličica mljevenog crnog papra

Povezani recepti