Opis
Priprema
1. Očistimo krumpir, operemo i narežemo. Krumpir narezan na kockice stavimo kuhati u kipuću posoljenu vodu.
Dobro utrljajte začine.
3.Očistimo kelj i narežemo ugrubo te stavimo kuhati zajedno s krumpirom.
4. Aromatiziramo maslinovo ulje češnjakom, minutu-dvije.
Izvadimo češnjak i na njemu kratko sotiramo kelj i krumpir. Dodamo soli.
5. U tavu stavimo maslinovo ulje.
6. 2 cigle omotamo aluminijskom folijom.
Stavimo odkoštene batke-zabatke na grill tavu na stranu od kože te poklopimo ciglom. Okrenemo jedanput i onda dodamo ljutiku i cherry rajčice na tavu.
Ciglu koristimo kao uteg kako se meso ne bi izvinulo i da bi se čim prije ispeklo te kako bi dobili finu hrskavu koricu.
Grilanu piletinu izrežemo i serviramo s prilozima. Pokapamo maslinovim uljem.
Sastojci
Namirnice
- 4 komada batka sa zabatkom
- 1 kg zimskog kelja (broskva
- zelje...)
- 300 g krumpira
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 1 žlica mljevene dimljene paprike
- 2 grančice ružmarina
- 1 stručak kadulje
- 2 cigle
- aluminijska folija