David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 4 komada batka sa zabatkom
  • 1 kg zimskog kelja (broskva
  • zelje...)
  • 300 g krumpira
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • 1 žlica mljevene dimljene paprike
  • 2 grančice ružmarina
  • 1 stručak kadulje
  • 2 cigle
  • aluminijska folija

Priprema

  • 1. Očistimo krumpir, operemo i narežemo. Krumpir narezan na kockice stavimo kuhati u kipuću posoljenu vodu.
  • 2. Piletini odstranimo višak masnoće i odkostimo je. Napravimo par plitkih rezova te začinimo solju, paprom, dimljenom paprikom, malo maslinova ulja, kaduljom i ružmarinom.
  • Dobro utrljajte začine.
  • 3.Očistimo kelj i narežemo ugrubo te stavimo kuhati zajedno s krumpirom.
  • 4. Aromatiziramo maslinovo ulje češnjakom, minutu-dvije.
  • Izvadimo češnjak i na njemu kratko sotiramo kelj i krumpir. Dodamo soli.
  • 5. U tavu stavimo maslinovo ulje.
  • 6. 2 cigle omotamo aluminijskom folijom. 
  • Stavimo odkoštene batke-zabatke na grill tavu na stranu od kože te poklopimo ciglom. Okrenemo jedanput i onda dodamo ljutiku i cherry rajčice na tavu.
  • Ciglu koristimo kao uteg kako se meso ne bi izvinulo i da bi se čim prije ispeklo te kako bi dobili finu hrskavu koricu.
  • Grilanu piletinu izrežemo i serviramo s prilozima. Pokapamo maslinovim uljem.

Povezani recepti

Vidi sve