Piletina panirana u mlaćenici
Sastojci
- 4 pileća zabatka iz slobodnog uzgoja
- 4 pileća batka iz slobodnog uzgoja
- 500 ml mlaćenice bezokusno ulje (suncokretovo ili ulje od kikirikija) za prženje u dubokom ulju
- 300 g višenamjenskog brašna
- 2 žličice dimljene paprike
- 0.5 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice kajenske paprike
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- 1.Stavite piletinu u zdjelu, dodajte mlaćenicu, prstohvat soli i dobro promiješajte. Prekrijte prozirnom prianjajućom folijom i stavite u hladnjak preko noći ili najmanje na 30 minuta. Zagrijte na sobnu temperaturu prije kuhanja.
- 2.Kada je piletina spremna za kuhanje, u tavu za pirjanje s debelim dnom ili vatrostalnu posudu prikladnu za uporabu na štednjaku ulijte ulje do visine od 1,5 cm. Stavite na srednje jaku vatru dok ulje ne dosegne temperaturu od 170 ºC ili dok kockica kruha koju stavite u ulje ne zacvrči i ne poprimi smeđu boju za 30 sekunda.
- 3.Stavite brašno na tanjur i pomiješajte sa začinima te prstohvatom soli i papra. Izvadite komade piletine iz mlaćenice i otresite suvišnu mlaćenicu, a zatim uvaljajte komade piletine u brašno sa svih strana.
- 4.Panirajte piletinu u jednom sloju (možda ćete morati panirati u više navrata) uz stalno okretanje 25-30 minuta dok ne poprimi ujednačenu zlatnu boju. Ocijedite na papirnatim ručnicima i poslužite toplo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju
Recepti Nadiya Hussain
Kus-kus s piletinom u umaku od grejpa