Piletina panirana u mlaćenici

Piletina panirana u mlaćenici

Opis

1.Stavite piletinu u zdjelu, dodajte mlaćenicu, prstohvat soli i dobro promiješajte. Prekrijte prozirnom prianjajućom folijom i stavite u hladnjak preko noći ili najmanje na 30 minuta. Zagrijte na sobnu temperaturu prije kuhanja.

2.Kada je piletina spremna za kuhanje, u tavu za pirjanje s debelim dnom ili vatrostalnu posudu prikladnu za uporabu na štednjaku ulijte ulje do visine od 1,5 cm. Stavite na srednje jaku vatru dok ulje ne dosegne temperaturu od 170 ºC ili dok kockica kruha koju stavite u ulje ne zacvrči i ne poprimi smeđu boju za 30 sekunda.

3.Stavite brašno na tanjur i pomiješajte sa začinima te prstohvatom soli i papra. Izvadite komade piletine iz mlaćenice i otresite suvišnu mlaćenicu, a zatim uvaljajte komade piletine u brašno sa svih strana.

4.Panirajte piletinu u jednom sloju (možda ćete morati panirati u više navrata) uz stalno okretanje 25-30 minuta dok ne poprimi ujednačenu zlatnu boju. Ocijedite na papirnatim ručnicima i poslužite toplo.

 

Sastojci

Sastojci

  • 4 pileća zabatka iz slobodnog uzgoja
  • 4 pileća batka iz slobodnog uzgoja
  • 500 ml mlaćenice
  • bezokusno ulje (suncokretovo ili ulje od kikirikija) za prženje u dubokom ulju
  • 300 g višenamjenskog brašna
  • 2 žličice dimljene paprike
  • 0.5 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žličice kajenske paprike
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar