Piletina Kijev
Recept iz: Mark Moriarty
- Za početak napravite maslac: u zdjelu stavite češnjak, maslac, parmezan i peršin, sve promiješajte, začinite sa soli i ostavite sa strane. Smjesu stavite u plastičnu vrećicu za sendviče ili u dresir vrećicu.
- Piletinu pripremite tako da uklonite unutarnji manji filet, napravite rez dužinom cijelog fileta. Nemojte probušiti meso, niti odrezati krajeve. Morate imati šuplji džep.
- Džep napunite maslacem od češnjaka, premažite krajeve jajetom, zatim stavite pileća prsa u hladnjak.
- Pripremljena prsa stavite u začinjeno brašno, zatim u umućena jaja, te na kraju u krušne mrvice.
- Opet ponovite postupak, kako biste stvorili debeli sloj krušnih mrvica.
- U plitkom ulju prepržite pileća prsa, 5-6 minuta sa svake strane, ulje ne treba biti prevruće, te dozvolite da cijeli komad piletine poprimi smeđu boju. Ako niste sigurni da je meso dovoljno pečeno, stavite ga u pećnicu na 180C na dodatnih 5 minuta.
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa
- 150g maslaca
- 10g parmezana
- 4 češnja češnjaka, drobljenih
- Šaka peršina, nasjeckanog
- 200ml mlijeka
- 4 jaja
- 200g suhih krušnih mrvica
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom