1. Za početak napravite maslac: u zdjelu stavite češnjak, maslac, parmezan i peršin, sve promiješajte, začinite sa soli i ostavite sa strane. Smjesu stavite u plastičnu vrećicu za sendviče ili u dresir vrećicu.
  2. Piletinu pripremite tako da uklonite unutarnji manji filet, napravite rez dužinom cijelog fileta. Nemojte probušiti meso, niti odrezati krajeve. Morate imati šuplji džep.
  3. Džep napunite maslacem od češnjaka, premažite krajeve jajetom, zatim stavite pileća prsa u hladnjak.
  4. Pripremljena prsa stavite u začinjeno brašno, zatim u umućena jaja, te na kraju u krušne mrvice.
  5. Opet ponovite postupak, kako biste stvorili debeli sloj krušnih mrvica.
  6. U plitkom ulju prepržite pileća prsa, 5-6 minuta sa svake strane, ulje ne treba biti prevruće, te dozvolite da cijeli komad piletine poprimi smeđu boju. Ako niste sigurni da je meso dovoljno pečeno, stavite ga u pećnicu na 180C na dodatnih 5 minuta.

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa
  • 150g maslaca
  • 10g parmezana
  • 4 češnja češnjaka, drobljenih
  • Šaka peršina, nasjeckanog
  • 200ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 200g suhih krušnih mrvica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve