Pileći medaljoni s umakom od kikirikija

Pileći medaljoni s umakom od kikirikija

Opis

Priprema:

1. Narežite pileća prsa na komadiće i začinite ih sokom od limuna, cvijetom soli i paprom.

2. Usitnite žitarice i pomiješajte s parmezanom.

3. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno, zatim u razmućeno jaje te u mješavinu sira i žitarica.

4. Posložite komadiće piletine u plitku posudu za pečenje da se ne dodiruju. Pecite ih na 160 stupnjeva 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

5. U međuvremenu pripremite umak. Pomiješajte maslac od kikirikija, sok od limete, umak od soje, kokosovo mlijeko, med, curry i češnjak. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

6. Poslužite medaljone s umakom od kikirikija.

Sastojci

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa
  • Sok od polovice jednog limuna
  • cvijet soli
  • 1 velika šalica žitarica poput corn flakesa
  • papar
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice brašna
  • 1/2 šalice maslaca od kikirikija
  • 1/2 šalice kokosovog mlijeka
  • 1 žlica umaka od soje
  • sok jedne limete
  • 2 režnja češnjaka
  • sitno nasjeckana
  • 1 čajna žlica curryja
  • 1 žlica meda

Povezani recepti