Pileći medaljoni s umakom od kikirikija
Recept iz: Katie Goarmon

Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa
- Sok od polovice jednog limuna
- cvijet soli
- 1 velika šalica žitarica poput corn flakesa
- papar
- 2 žlice naribanog parmezana
- 2 jaja
- 1/2 šalice brašna
- 1/2 šalice maslaca od kikirikija
- 1/2 šalice kokosovog mlijeka
- 1 žlica umaka od soje
- sok jedne limete
- 2 režnja češnjaka sitno nasjeckana
- 1 čajna žlica curryja
- 1 žlica meda
Priprema
- 1. Narežite pileća prsa na komadiće i začinite ih sokom od limuna, cvijetom soli i paprom.
- 2. Usitnite žitarice i pomiješajte s parmezanom.
- 3. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno, zatim u razmućeno jaje te u mješavinu sira i žitarica.
- 4. Posložite komadiće piletine u plitku posudu za pečenje da se ne dodiruju. Pecite ih na 160 stupnjeva 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
- 5. U međuvremenu pripremite umak. Pomiješajte maslac od kikirikija, sok od limete, umak od soje, kokosovo mlijeko, med, curry i češnjak. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- 6. Poslužite medaljone s umakom od kikirikija.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha