Opis
Priprema:
1. Narežite pileća prsa na komadiće i začinite ih sokom od limuna, cvijetom soli i paprom.
2. Usitnite žitarice i pomiješajte s parmezanom.
3. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno, zatim u razmućeno jaje te u mješavinu sira i žitarica.
4. Posložite komadiće piletine u plitku posudu za pečenje da se ne dodiruju. Pecite ih na 160 stupnjeva 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
5. U međuvremenu pripremite umak. Pomiješajte maslac od kikirikija, sok od limete, umak od soje, kokosovo mlijeko, med, curry i češnjak. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
6. Poslužite medaljone s umakom od kikirikija.
Sastojci
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa
- Sok od polovice jednog limuna
- cvijet soli
- 1 velika šalica žitarica poput corn flakesa
- papar
- 2 žlice naribanog parmezana
- 2 jaja
- 1/2 šalice brašna
- 1/2 šalice maslaca od kikirikija
- 1/2 šalice kokosovog mlijeka
- 1 žlica umaka od soje
- sok jedne limete
- 2 režnja češnjaka
- sitno nasjeckana
- 1 čajna žlica curryja
- 1 žlica meda