Pileći bataci u jerk marinadi

Pileći bataci u jerk marinadi

Opis

Jerk marinada – Izmiksajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu, piletinu smjestite u posudu te dodajte marinadu i promiješajte. Dobro je marinirajte i ostavite preko noći u hladnjaku.

 

Vratite na sobnu temperaturu.

Ispecite na roštilj tavi tako da dobije pougljenjene crte. Stavite na lim i dopecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180c još nekih 15-20 minuta ili dok nije dobro ispečena.

Salsa – Pomiješajte zajedno sve sastojke.

Za posluživanje – Poslužite na tanjuru uz salsu, vrhnje i komadiće lepinje.

Sastojci

Sastojci

  • 900 g pilećih bataka

Začini

  • 1 luk
  • 3 mlada luka
  • 1 Scotch Bonnet čili
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica mljevenih začina
  • 1 žličica mljevenih bobica
  • 1 žličica bijelog papra
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 100 ml sojinog umaka
  • 50 ml biljnog ulja

Salsa

  • 1 crveni luk (nasjeckan na kockice)
  • 149 g manga (nasjeckan na kockice)
  • 1 Scotch Bonnet čili (sitno nasjeckan)
  • 2 Limete (korica i sok)
  • 1 Krastavac (bez sjemenki i nasjeckan na kockice)
  • 50 g korijandera(Nasjeckan)

Za posluživanje

  • lepinje i kiselo vrhnje

Povezani recepti