Pileći bataci u jerk marinadi

Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj. 

Sastojci

  • 900 g pilećih bataka
  • Začini
  • 1 luk
  • 3 mlada luka
  • 1 Scotch Bonnet čili
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica mljevenih začina
  • 1 žličica mljevenih bobica
  • 1 žličica bijelog papra
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 100 ml sojinog umaka
  • 50 ml biljnog ulja
  • Salsa 1 crveni luk (nasjeckan na kockice)
  • 149 g manga (nasjeckan na kockice)
  • 1 Scotch Bonnet čili (sitno nasjeckan)
  • 2 Limete (korica i sok)
  • 1 Krastavac (bez sjemenki i nasjeckan na kockice)
  • 50 g korijandera(Nasjeckan)
  • Za posluživanje lepinje i kiselo vrhnje

Priprema

  • 1. Jerk marinada – Izmiksajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu, piletinu smjestite u posudu te dodajte marinadu i promiješajte.
  • 2. Dobro je marinirajte i ostavite preko noći u hladnjaku.
  • 3. Vratite na sobnu temperaturu.
  • 4. Ispecite na roštilj tavi tako da dobije pougljenjene crte.
  • 5. Stavite na lim i dopecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180c još nekih 15-20 minuta ili dok nije dobro ispečena.
  • 6. Salsa – Pomiješajte zajedno sve sastojke.
  • 7. Za posluživanje – Poslužite na tanjuru uz salsu, vrhnje i komadiće lepinje.

Povezani recepti

Vidi sve