Pileći bataci u jerk marinadi
Recept iz: Simon Rimmer

Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 900 g pilećih bataka
- Začini
- 1 luk
- 3 mlada luka
- 1 Scotch Bonnet čili
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica mljevenih začina
- 1 žličica mljevenih bobica
- 1 žličica bijelog papra
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 100 ml sojinog umaka
- 50 ml biljnog ulja
- Salsa 1 crveni luk (nasjeckan na kockice)
- 149 g manga (nasjeckan na kockice)
- 1 Scotch Bonnet čili (sitno nasjeckan)
- 2 Limete (korica i sok)
- 1 Krastavac (bez sjemenki i nasjeckan na kockice)
- 50 g korijandera(Nasjeckan)
- Za posluživanje lepinje i kiselo vrhnje
Priprema
- 1. Jerk marinada – Izmiksajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu, piletinu smjestite u posudu te dodajte marinadu i promiješajte.
- 2. Dobro je marinirajte i ostavite preko noći u hladnjaku.
- 3. Vratite na sobnu temperaturu.
- 4. Ispecite na roštilj tavi tako da dobije pougljenjene crte.
- 5. Stavite na lim i dopecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180c još nekih 15-20 minuta ili dok nije dobro ispečena.
- 6. Salsa – Pomiješajte zajedno sve sastojke.
- 7. Za posluživanje – Poslužite na tanjuru uz salsu, vrhnje i komadiće lepinje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Pileći tartiflette
Recepti Luke Nguyen
Crno sapsko pile u galangalu na žaru (ga den nuong rieng)
Recepti Luke Nguyen
Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)
Recepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem