Opis

Sastojci:

Za marinadu, staviti sve sastojke u multipraktik i izmiješati dok se sve ne sjedini.

Staviti piletinu u lim ili vrećicu. Uliti marinadu i utrljati u piletinu.

Prekriti ili zatvoriti vrećicu i staviti u hladnjak preko noći da se marinira.

Zagrijati polovicu roštilja na srednju temperaturu. Začinjenu piletinu staviti na roštilj

i peći 5 do 8 minuta ili dok koža ne posmeđi. Okrenuti piletinu i peći još 5 minuta,dok se ne karamelizira i ne bude ujednačene boje.

Podesiti temperaturu na umjereno, zatvoriti poklopac i nastaviti s pečenjem još 10 do 15 minuta,okrećući meso svakih 5 minuta dok se ne ispeče ili dok termometar u mesu ne dostigne 75 °C.

Ostaviti sa strane da se slegne, prekriveno folijom, 5 minuta prije posluživanja.

Za ananas salsu, očistiti roštilj i staviti ananas na njega.

Peći ananas dok ne postane taman i ispečen u sredini. Narezati ananas na kockice i staviti u posudu srednje veličine. Dodati avokado, luk, mentu, korijander, jalapeno papričice, češnjak i koru limete te blago promiješati. Umutiti sok od naranče i maslinovo ulje te preliti preko salse. Začiniti solju i paprom i izmiješati.

Poslužiti piletinu sa salsom, uz mnogo ubrusa i zdjelu za kosti.

 


Sastojci

Sastojci

  • 2 kg pilećih bataka
  • krilaca ili cijelo pile

Marinada s Jamajke

  • 1 krupno narezan luk
  • 3 cm dug komad đumbira
  • sitno nariban
  • 3 jalapeno papričice
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 125 ml ruma “Bundaberg”
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 100 g umaka za roštilj
  • 1 stručak timijana
  • sa skinutim lišćem
  • 4 korijena korijandera

Ananas salsa

  • 300 g ananasa
  • isjeckanog na kriške debljine 2 cm
  • 1 avokado
  • nasjeckan na kockice
  • 1 crveni luk
  • nasjeckan na kockice
  • 1 šaka sitno sjeckanih listova mente
  • 1 šaka sitno sjeckanih listova korijandera
  • 1 jalapeno papričica
  • sitno nasjeckana
  • 1 sitno nasjeckan češanj češnjaka
  • korica od 3 limete
  • sok 1 naranče
  • 50 ml maslinovog ulja

Povezani recepti