Pileći zabatci na roštilju sa slanutkom, papričicama piquillo i dresingom od limuna

1.Stavite tavu za roštilj na jaku vatru. Stavite piletinu na tanjur i poprskajte je s malo maslinova ulja. Posolite i popaprite i dobro promiješajte ne biste li utrljali piletinu u smjesu začina. Stavite je na vrućutavu s kožom prema dolje i pecite 4-5 minuta. Piletina treba biti hrskava, koža treba poprimiti tamnozlatnu boju te prugice od tave za roštilj. Smanjite temperaturu i okrenite piletinu. Pecite još 6-8 minuta uz povremeno okretanje dok piletina ne bude dobro pečena. Maknite s vatre i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

2.Za dresing u zdjeli pomiješajte senf, maslinovo ulje, limunov sok te sol i papar. Dobro promiješajte, kušajte i začinite po potrebi.

3.Trakice paprike, slanutak i bobice kapara stavite u zdjelu za salatu i dobro promiješajte. Kušajte i začinite po želji.

4.Salati od slanutka dodajte bosiljak, a zatim ulijte tri četvrtine dresinga. Narežite piletinu na krupne kriške i stavite na salatu. Lagano protresite, poprskajte ostatkom dresinga i poslužite.

 

Sastojci

  • Sastojci4 otkoštena pileća zabatka s kožom maslinovo ulje 200 g papričica piquillo ili pečenih crvenih paprika ocijeđenih i narezanih na trakice 400 g konzerviranog i ocijeđenog kuhanog slanutka 10 bobica kapara bez peteljki prerezanih napola mala vezica bosiljka samo listovi krupno natrgani morska sol i svježe mljeveni crni papar 1 žličica senfa dijon 4 žličice ekstradjevičanskog maslinova ulja sok od 1 limuna

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve